Parlamentar german: Parlamentul României frânează reforma privind confiscarea averilor ilicite

30 Oct 2015
Parlamentar german: Parlamentul României frânează reforma privind confiscarea averilor ilicite
Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, consideră că Parlamentul de la Bucureşti frânează reforma legislaţiei privind confiscarea averilor ilicite, iar acest subiect se va reflecta în următorul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei. În opinia oficialului german, România are nevoie de o procedură prin care confiscarea acestor averi să poată fi urgentată. ”În Germania, de pildă, în cazul acestor confiscări extinse lucrurile stau foarte limpede, această măsură este înscrisă deja în sentinţa finală şi se trece imediat la executarea bunurilor. Cred că este nevoie şi în România de o procedură urgentată”, a spus Krichbaum.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, aflat în vizită oficială la Bucureşti, a avut întrevederi cu reprezentanţii mai multor instituţii şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a declarat vineri că nu a solicitat o întâlnire cu premierul Victor Ponta, întrucât este de părere că acesta ar trebui deocamdată să stea de vorbă cu "alte instituții", având în vedere faptul că este urmărit penal.

Acesta consideră că lupta împotriva corupției trebuie să continue în România, fiind vorba de infracțiuni "foarte serioase" care justifică, în opinia sa, menținerea MCV-ului.

El a amintit că, până la urmă, Christian Wulff a fost achitat, adăugând că și în situația lui Victor Ponta justiția trebuie să aibă spațiul necesar de a examina cazul "fără niciun fel de rezerve".

Gunther Krichbaum a afirmat că România îndeplinește criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen, dar s-a întrebat cât de utilă este o frontieră bine securizată din punct de vedere tehnic dacă pot exista grăniceri care, în schimbul unor sume de bani, ar putea lăsa autocare cu refugiați să treacă granița.

În ceea ce privește problema refugiaților, Gunther Krichbaum s-a pronunțat pentru o distribuție echitabilă a acestora în cadrul Uniunii Europene, arătând că Germania nu poate să rezolve această criză pe cont propriu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră