Părinții cu copii în clasele I-IV ar putea primi 200 de lei lunar pentru Programul After School

30 Oct 2015
Părinții cu copii în clasele I-IV ar putea primi 200 de lei lunar pentru Programul After School
Familiile cu copii în clasele primare ar putea primi 200 de lei lunar, sub forma unui tichet, pentru a-i putea lăsa pe cei mici la şcoală şi după terminarea cursurilor. Potrivit unui proiect de act normativ adoptat miercuri de Camera Deputaţilor, acordarea finanţării se va face la cererea părintelui, acesta fiind astfel încurajat să nu-și abandoneze locul de muncă. 
 
Concret, proiectul de act normativ prevede acordarea unor tichete în valoare de 200 de lei/lună pentru plata serviciilor de tipul "Școală după școală" pentru elevii din clasele I-IV.
 
"Statul finanţează programul <<Şcoala dupa Şcoală>>, pentru elevii de până în clasa a IV-a, ai căror părinţi/reprezentanţi legali solicită acest serviciu, printr-un tichet în valoare de 0,4 ISR lunar/copil. Tichetul are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul", este precizat în propunerea legislativă adoptată ieri de deputaţi, potrivit avocatnet.ro
 
Cum valoarea ISR (indicator social de referinţă) este în prezent de 500 de lei, fiecare copil înscris in program va beneficia de suma de 200 de lei pe lună. Totodată, potrivit documentului, valoarea tichetului va fi stabilită în funcție de ISR și va fi indexată anual cu indicele de inflație.
 
Tichetul se va acorda, potrivit propunerii legislative, pe baza unei cereri din partea părintelui sau reprezentantului legal al copilului și se va realiza pentru fiecare copil în parte, la sfârșitul anului școlar sau la momentul înscrierii la cursuri. Programul "Școala după școală" ar urma să se aplice începând cu următorul an şcolar, respectiv 2016-2017. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră