Paramedicul pedofil este liber

25 Iul 2015
Paramedicul pedofil este liber
Paramedicul bucureştean Vasile Grosoşiu (57 ani), care fusese arestat preventiv după ce, în iulie 2014, a agresat sexual două fetiţe, iar pe alte două le-a violat, se bucură de libertate, ca urmare a unei decizii a Judecătoriei Zărneşti. În cazul lui nu a început încă judecarea pe fond a dosarului, cauza fiind mereu amânată de judecător din lipsă de timp, dar şi pentru a fi audiate înregistrările făcute în faza de urmărire penală, informează www.monitorulexpres.ro.

Vasile Grosoşiu a fost arestat preventiv în data de 5 septembrie 2014, iar după trei luni, în 12 decembrie 2014, judecătorii au decis să-i înlocuiască măsura cu arestul la domiciliu. Grosoşiu a contestat decizia de câteva ori, cerând să fie cercetat în libertate. La data de 6 aprilie 2015, Judecătoria Zărneşti a decis să-l pună sub control judiciar, cu obligaţia ca pe durata acestei măsuri să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere, „în măsura în care un asemenea sistem este disponibil la nivelul organului de poliţie desemnat cu supravegherea inculpatului”.

Mărinimoasă, instanţa a încuviinţat, de asemenea, și „cererea inculpatului Grosoşiu Vasile ca în data de 06.04.2015 să se oprească în drum spre locuinţa din Bucureşti şi la domiciliul mamei sale, pentru o perioadă de maxim 3 ore”. Procurorii nu au contestat decizia de eliberare a pedofilului.



Grosoşiu are la dosar patru capete de acuzare: două pentru agresiune sexuală şi două de viol asupra unor fetiţe cu vîrste între 9 şi 14 ani. Paramedicul a fost angajat la o tabără în Rîşnov, la sfîrşitul lunii iulie a anului trecut, însă în loc să aibă grijă de sănătatea micuţelor, medicul a abuzat de inocenţa lor. Primul care a depus plângere împotriva bucureşteanului de 56 de ani a fost directorul taberei, apoi au mai apărut patru plângeri venite din partea părinţilor unor fetiţe.

La 25 septembrie 2014, Grosoșiu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracţiunilor de viol și agresiune sexuală.

El era inspector de protecţie civilă în cadrul SMURD, preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă şi membru de onoare la Crucea Roşie. După ce s-a văzut liber, Grosoşiu şi-a reluat activitatea în cadrul Asociaţiei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră