Salutul papei Francisc adresat pelerinilor din România

10 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
Salutul papei Francisc adresat pelerinilor din România

Adresez un cordial salut pelerinilor din România însoţiţi de câţiva episcopi în pelerinaj la Roma cu ocazia Anului Sfânt al Milostivirii. Iubiţi fraţi şi surori, a înfăptui milostivirea înseamnă a sluji viaţa şi comuniunea. Fiecare dintre noi poate fi ferment de viaţă şi mijloc de comuniune în familia sa, la locul de muncă, în parohie şi în grupul de apartenenţă. Vă invit să fiţi în viaţa zilnică un semn vizibil al milostivirii lui Dumnezeu care nu lasă pe nimeni în singurătate şi în nevoie. Întăriţi prin rugăciune şi prin fapte de caritate, să mergem înainte împreună cu toţi creştinii pe drumul spre unitate. Vă binecuvântez din inimă pe voi şi familiile voastre. Contez pe rugăciunile voastre pentru mine. Lăudat să fie Isus Cristos!”.

 Arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu, prezent în delegația episcopilor români, a apreciat evenimentul drept "un act de comuniune cu toți creștinii prezenți în Piața Sfântul Petru".

"Acesta nu e un lucru prea frecvent. Sfântul Părinte ni s-a adresat nouă și prin noi românilor de pretutindeni, din țară și de aici, să continuăm drumul nostru de credință, drum de facere a binelui, drum de comuniune și de frățietate", a declarat arhiepiscopul Robu pentru Agepres.

Duminică, pelerinii români se vor afla din nou în Piața Sfântul Petru din Roma pentru a participa la rugăciunea "Angelus", unde Papa le va adresa din nou un mesaj.

Anul Sfânt al Milostivirii, declarat de către Papa Francisc la 11 aprilie 2015, prin bula Misericordiae vultus (Chipul milostivirii), a început la 8 decembrie 2015, prin deschiderea, de către Suveranul Pontif, a Porții Sfinte a Bazilicii Sf. Petru, din Vatican, și se va încheia la 20 noiembrie 2016.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră