Ziua Internaţională a OZN-urilor. Pentru cei care nu cred că suntem singuri în Univers

02 Iul 2015
Ziua Internaţională a OZN-urilor. Pentru cei care nu cred că suntem singuri în Univers
Astăzi omenirea sărbătoreşte Ziua Internaţională a OZN-urilor. Data de 2 iulie marchează începând din 2001 Ziua mondială a Obiectelor Zburătoare Neidentificate. Data a fost aleasă pentru a rememora evenimentul ce a avut loc în noaptea de 2 spre 3 iulie 1947 la Roswell, unul dintre cele mai controversate şi misterioase momente trăite de omenire.





Scenariul cel mai vehiculat este cel al prăbușirii unei nave extraterestre în apropierea localității Roswell, în iulie 1947. Nici în prezent circumstanțele incidentului nu sunt complet elucidate. Ufologii și conspiraționiștii cred cu tărie că este vorba despre prăbușirea unui OZN, iar scepticii și reprezentanții guvernamentali susțin mai multe variante, cea mai populară fiind aceea a prăbușirii unui balon meteorologic aflat într-o misiune de testare în cadrul unui experiment secret denumit "Mogul". Mulți cercetători de OZN-uri cred că nava extraterestră s-a prăbușit la Roswell și că forțele militare americane au încercat să ascundă faptul că aceasta a fost recuperată chiar de ei şi relocată pentru experimente în Hangarul 18, localizat de ufologi drept baza aviatică Wright-Patterson de lângă Dayton.


Cum poţi serba Ziua OZN-urilor

Pasionaţii de femonemul OZN din SUA, Canada, Indonezia, Franța, Germania, Spania, Italia etc., organizează diverse acțiuni pentru a marca această zi. Site-ul dedicat evenimentului oferă mai multe sugestii pentru cum ar putea fi marcată Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate, prin vizionarea de filme SF, participarea la expoziții cu imagini care au surprind fenomene OZN, organizarea de petreceri pe tema dată, reuniuni de meditație pentru a transmite mesaje de prietenie către eventualele ființe extraterestre existente în univers sau dezbateri privind posibilitatea existenței vieții extraterestre.

Evenimentule este marcat şi în Roswell, statul american New Mexico, unde mii de vizitatori, între care cercetători OZN (UFO), autori de romane științifico-fantastice, se adună pentru a participa la festivalul dedicat acestui fenomen. Dealtfel, în micuţa localitate americană s-a dezvoltat o adevărată industrie dedicată obiectelor zburătoare neidentificate, cel mai impresionant fiind chiar Muzeul OZN. (V.B.)



 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră