Noi obligaţii pentru firmele de panificaţie şi restaurante

20 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Noi obligaţii pentru firmele de panificaţie şi restaurante

Conform unui ordin al preşedintelui ANPC, în categoria produselor alimentare congelate intră pâinea şi produsele de panificaţie, produsele de patiserie, carnea/produsele de origine animală, legumele şi fructele.

Operatorii economici şi unităţile de restauraţie colective sunt obligate să înformeze consumatorii printr-un afiş/ etichetă/ ambalaj/ meniu că alimentul/alimentele comercializate sau servite consumatorilor sunt "produse sau conţin ingrediente din produse decongelate".

Ordinul ANPC mai prevede că, în cazul constatării nerespectării condiţiilor igienico-sanitare la transport, manipulare, depozitare, comercializare, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor informează instituţiile responsabile cu atribuţii în domeniu.

Ordinul a fost aprobat la 25 mai şi a intrat în vigoare joi, 20 octombrie. Cu o săptămână înainte de aprobarea ordinului, preşedintele Comisiei de agricultură din Cameră, deputatul Nini Săpunaru, declara că "25 de tiruri cu pâine congelată intră în fiecare zi în România, adică 875.000 de tone pe an. Deci, orice pâine proaspătă din aceste magazine este de fapt pâine congelată adusă din import".

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră