Orașele lumii unde e cel mai plăcut să locuiești. Nu ai să ghicești cine este în top

19 Aug 2015
Orașele lumii unde e cel mai plăcut să locuiești. Nu ai să ghicești cine este în top
Care sunt orașele lumii cu cea mai bună calitate a vieții? Conform statisticilor publicate de The Economist orașul cu cea mai bună calitate a vieții este Melbourne, Australia.

Calculul acestui top este făcut pe baza a 30 de factori importanți care determină un oraș prin a fi caracterizat drept plăcut/locuibil. Printre aceștia – sistemul de sănătate, siguranța, resursele educaționale, infrastructura, mediul etc.

Studiul arată că din 2010 până în 2015 indicii au scăzut cu 1%; cea mai dură scădere o reprezintă cea de 2,2% și se referă la indicii de stabilitate și siguranță. Conflictele din Siria, Libia și Ucraina, atacurile teroriste din Franța și Tunisia, austeritatea din Grecia – toate acestea au dus, pe ansamblu, la o scădere.

Care ar trebui să fie caracteristicile unui oraș ca să intre în acest top. Să fie unul de dimensiuni nu prea mari -a arată realizatorii studiului – în țări bogate dar cu o densitate a populației redusă. Acest lucru explică de ce, de exemplu Melbourne ocupă primul loc iar Londra sau New York nici nu sunt ăn top 10.

Dar care sunt ocupantele celorlalte locuri, după, Melbourne? În ordine, el sunt: Viena, Vancouver, Toronto, Calgary, Adelaide, Sydney, Perth, Aukland, Helsinki, Zurich.
De remarcat că în top 10, nu mai puțin de 4 orașe sunt din Australia și alte 3 din Canada. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră