Cei opt polițiști acuzați că au mușamalizat un accident rutier vor fi cercetați în libertate

01 Aug 2015
Cei opt polițiști acuzați că au mușamalizat un accident rutier vor fi cercetați în libertate
UPDATE 15:44 - Adjunctul Poliției Rutiere București, Daniel Piștea, și alți șapte polițiști de la Brigada Rutieră și Secția 2 din Capitală, acuzați că au încercat să mușamalizeze un accident rutier, vor fi cercetați în libertate, a decis sâmbătă Judecătoria Sectorului 1.
..................................

Judecătoria Sectorului 1 a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Daniel Pistea, adjunct Brigada Rutieră Bucuresti, comisarului Ion Daniel Bocan, şeful Secţiei 2 Poliţie şi a lui Marius Maghiari, şef al unui serviciu din cadrul Brigăzii Rutiere, alături de de poliţiştii de la Secţia 2 Mihăiţă Georgică Anghel, Ovidiu Gheorghe Sanfira, Marian Lupu Pasăre, şi politiştii din cadrul Brigazii Rutiere Liviu Daniel Canea şi Auraş Eugen Tutui, pentru că au muşamalizat un accident.

Anterior, ei fuseseră reţinuţi pentru 24 de ore, informează televiziunile de ştiri. Şapte dintre poliţişti sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi de fals în acte, iar cel care ar fi comis accidentul este acuzat de părăsirea locului accidentului şi instigare la fals. Din primele informații, conform unor surse judiciare, reiese că ofiţerul Marius Maghiari a produs accidentul în urmă cu două luni de zile, lovind o femeie pe trecerea de pietoni. 

Polițistul i-ar fi oferit femeii 15.000 de euro să nu facă plângere penală. Femeia a mers la spital cu mai multe răni, susținând că a căzut pe stradă, dar medicii și-au dat seama că sunt răni mai grave de atât și au sunat la 112, iar polițiștii au demarat o anchetă. Această anchetă ar fi fost mușamalizată, spun procurorii, deoarece poliţiştii ar fi încadrat incidentul ca  accident de muncă.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră