Oprea recunoaşte că NU a oprit maşina în momentul producerii accidentului în care a murit Bogdan Gigină

26 Oct 2015
Oprea recunoaşte că NU a oprit maşina în momentul producerii accidentului în care a murit Bogdan Gigină
Scurtă DECLARAŢIE DE PRESĂ din partea ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, luni dimineaţă. Nu a fost vorba despre o conferinţă de presă, ci despre o declaraţie în care ministrul a afirmat că accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină s-a petrecut “în timpul unei deplasări în scop profesional”. Fără precizarea acestui scop profesional.

Oprea a precizat că detaliile au fost puse deja la dispoziţia Parchetului.

În plus, legea spune că miniştrilor li se pun la dispoziţie coloane oficiale în situaţii de urgenţă. Ministrul nu a precizat că ar fi vorba despre o situaţie de urgenţă.

Ministrul a explicat faptul că, la un moment dat, coloana s-a oprit, iar el nu a văzut de ce. Nu a ştiut că este vorba despre un accident.

“Am văzut doar maşina de Poliţie din faţă oprită şi poliţistul alergând”, a spus Oprea. Foarte interesant! Ministrul ARE NEVOIE de coloană oficială, dar, în momentul în care este EVIDENT că are loc un incident în care aceasta este implicată, NU REACŢIONEAZĂ?

El afirmă că unul dintre poliţişti i-a făcut semn maşinii sale să îşi continue drumul şi că maşina de poliţie şi cei doi colegi au rămas acolo. El a precizat că a aflat ulterior despre cele întâmplate.

Reamintim că soţia ministrului a declarat pentru jurnaliştii Digi24 că Oprea a ajuns acasă tulburat de acest eveniment. În plus, aceasta a afirmat că, din câte ştie, ministrul a oprit maşina la faţa locului accidentului şi că nu şi-a continuat drumul.

Oprea a afirmat în câteva rânduri că este extrem de îndurerat de această pierdere, dar ştie că a făcut tot ce era omeneşte posibil la acel moment pentru salvarea vieţii lui Bogdan.

În opinia sa, faptul că ar fi încălcat legea sau că ar fi utilizat echipajul de însoţire în trafic fără temei legal sunt speculaţii complet nefondate.

“În ceea ce mă priveşte, am ales să fiu alături de familia lui Bogdan Gigină, să prezint personal condoleanţe, să nu cedez tentaţiei de a oferi declaraţii care să mă disculpe public în raport cu acuzaţiile iresponsabile ale unor lideri politici sau speculaţiile vehiculate cu cinism. Am ales să mă asigur că familia lui Bogdan Gigină ştie cât de mult regret pierderea acestuia”, a mai spus Oprea.

Ministrul şi-a încheiat declaraţia de presă afirmând că nimeni nu este mai presus de lege.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră