Oprea: Am ascultat glasul străzii și am decis că cea mai bună soluție este ca Ponta să demisioneze

04 Noi 2015
Oprea: Am ascultat glasul străzii și am decis că cea mai bună soluție este ca Ponta să demisioneze
Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, la Parlament, că marți seară a avut o discuție cu Victor Ponta și că au stabilit că demisia de la conducerea Guvernului este cea mai bună soluție.
 
"Aseară, am avut o discuție între orele 21:00 — 23:00 cu premierul Victor Ponta și împreună am decis că trebuie să ascultăm glasul străzii, rațiunea românilor și că cea mai bună soluție este ca domnul prim-ministru Ponta să-și depună mandatul. Ceea ce s-a făcut și era normal ca domnul prim-ministru să spună acest lucru și așa este corect", a spus Oprea.
 
Victor Ponta a anunțat că și-a depus mandatul din funcția de prim-ministru, implicit și pe cel al Guvernului, dar că își va continua activitatea în această funcție până la formarea noului Cabinet, după manifestările de marți seara din București.
 
"Până la momentul formării unui nou guvern, în urma discuției între președinte și partidele parlamentare, ne îndeplinim atribuțiile de fiecare zi și, imediat ce noul guvern va fi instalat, putem să predăm o situație economică și socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o", a conchis Ponta.
 
Guvernul se va reuni la ora 16:00, în ședință, iar membrii coaliției de guvernare se vor întâlni la ora 13:00.
 
Demisia lui Ponta a fost anunțată cu puțin timp înainte de liderul PSD, Liviu Dragnea.
 
Aseară, 25.000 de oameni au ieșit în stradă, cerând schimbarea clasei politice din România și demisiile lui Victor Ponta, Gabriel Oprea și Cristian Popescu Piedone.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră