„OPERAŢIUNEA FLUTURICA“. Petiţie online pentru stoparea accidentelor pe E85, „locul morţii“ din Dumbrăveni. Autorităţi, se aude?

28 Dec 2015 | scris de Mara Răducanu
„OPERAŢIUNEA FLUTURICA“. Petiţie online pentru stoparea accidentelor pe E85, „locul morţii“ din Dumbrăveni. Autorităţi, se aude?

Vrânceanca Aurora Martin a fost atât de impresionată de moartea tinerei jurnaliste de la Antena 1, în accidentul de circulaţie de pe E85, încât revine cu o nouă petiţie, după ce petiţia lansată anul trecut, prin care solicita intervenţia autorităţilor pentru stoparea accidentelor pe E85, în comuna sa natală, Dumbrăveni, nu a dus la nicio rezolvare, potrivit b365.ro.

Tot la Dumbrăveni a murit şi jurnalista Iuliana Gătej, alintată de toată lumea Fluturica, astfel că petiţia lansată astăzi de Aurora Martin şi care poate fi semnată de cât mai mulţi români poartă denumirea de „OPERAŢIUNEA FLUTURICA" "De Crăciun, şoseaua E85 a făcut o nouă victimă: jurnalista Iuliana Gătej, „Fluturica", de numai 30 de ani.

„În urmă cu exact un an, am iniţiat o petiţie pentru siguranţa pietonilor din satele traversate de drumuri naţionale. La primul punct, ceream Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Poliţiei Rutiere montarea de traverse în relief pe carosabil, care să oblige automat reducerea vitezei. În Dumbrăveni nu s-au montat. Un astfel de încetinitor de viteză ar fi putut salva viaţa Fluturicăi! Comuna Dumbrăveni este străbătută de patru curbe duble, care au produs, de-a lungul anilor, zeci de accidente, zeci de morţi, zeci de răniţi. În memoria Iulianei Gătej, în calitate de cetăţean născut în comuna Dumbrăveni, solicit, alături de cetăţenii comunei Dumbrăveni, Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Poliţiei Rutiere ca, în termen de o lună, să instaleze încetinitoare de viteză, prin montarea de traverse în relief pe carosabil, înainte de toate cele patru curbe duble care traversează comuna. Fiecare zi de întârziere poate însemna o nouă victimă", scrie Aurora Martin în petiţia sa. Comuna Dumbrăveni, traversată de Drumul European 85, este un punct negru pe harta rutieră a ţării. Aici, în ultimii ani, au avut loc foarte multe accidente de circulaţie, soldate cu morţi şi răniţi.

Poţi semna PETIŢIA aici.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră