Anunţul ANAF despre OPERAŢIUNEA „CRISTAL“. AVERTISMENTUL inspectorilor antifraudă pentru clienţii centrelor engros

28 Oct 2015
Anunţul ANAF despre OPERAŢIUNEA „CRISTAL“. AVERTISMENTUL inspectorilor antifraudă pentru  clienţii centrelor engros
Amenzi şi marfă confiscată cu o valoare totală de peste două milioane de euro, anunţă Fiscul după prima săptămână a operaţiunii „Cristal”. Este rezultatul controalelor făcute de inspectorii antifraudă în 21 de engros-uri din toată ţara. Au fost verificate peste 1.200 de firme, iar o parte dintre patroni trebuie să vină la sediile ANAF pentru a da lămuriri. 

„În prima săptămână (19-25.10) de la declanșarea Operațiunii „Cristal”, Direcția Antifraudă Fiscală a desfășurat acțiuni de verificare și monitorizare în 21 de centre engros din toată țara.

Sintetic, rezultatele se prezintă după cum urmează:

Număr contribuabili verificați - 1.237

Valoare amenzi - 7.037.905 lei

Confiscări (bunuri și sume numerar) - 2.093.132 lei

Suspendări activitate pentru nedotare cu case de marcat (în cazul celor care ofereau servicii de catering/restaurant în interiorul centrelor engros) - 13

Interzicere activitate (a uneia dintre activitățile de comerț engros și endetail, în cazul celor care le desfășurau simultan, în mod nelegal) - 123

Număr contribuabili invitați la sediu pentru continuare verificări amănunțite – 170”, se arată într-un comunicat al ANAF.

AVERTISMENT ANAF PENTRU CLIENŢII CENTRELOR ENGROS 

„Atenționăm cumparătorii de mărfuri (clienții centrelor engros) să solicite și să se asigure că primesc și dețin , pentru mărfurile cumpărate, toate actele prevăzute de lege, facturi, chitanțe, avize, documente transport, bonuri fiscale după caz, pentru că acțiunile ANAF de control și monitorizare se extind pe întreg traseul bunurilor ce pleacă din centrele engros, până la consumatorul final, inspectorii verificând toate verigile lanțurilor de comercializare".

Inspectorii antifraudă operează analize de risc cu privire la comercianți, dar și legate de clienții acestora, în funcție de informațiile rezultate din monitorizarea achizițiilor intracomunitare și a importurilor de bunuri. 

Pe lista celor 15 centre engros alese pentru prima serie de verificări au mai fost adăugate încă 6 astfel de complexuri comerciale pe măsura disponibilizării capacității de control, dar și ca urmare a verificărilor lanțurilor de tranzacționare. Cele 6 centre adăugate pe această listă sunt:
- Grand Siraj (Iași)
- Sucpi (Craiova)
- Redexpo (Ploiești)
- Complex Comercial Transilvania (Tg Mureș)
- Piața agroalimentară Stupini (Brașov)
- Târgul Municipal (Craiova)



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră