Olimpiada Internațională de Fizică 2015: România, cinci medalii și locul I în Europa

13 Iul 2015
Olimpiada Internațională de Fizică 2015: România, cinci medalii și locul I în Europa
Olimpicii români au obţinut cinci medalii -două de aur, două de argint și o medalie de bronz- la Olimpiada Internațională de Fizică, desfăşurată în Mumbai (India), în perioada 4-12 iulie. Datorită acestui rezultat, România a ocupat din nou primul loc în Europa, respectiv locul 10 în lume. Prin rezultatul obţinut, echipa României reeditează succesul de anul trecut.

Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Crețu (argint în 2014) și Ștefan Eniceicu (aur în 2014), elevi în clasa a XI-a, la Liceul Internațional de Informatică din Capitală. De asemenea, lui Ștefan Eniceicu i-a fost decernat și premiul special din partea Societății Europene de Fizică pentru cel mai mare punctaj obținut de un elev din Europa la proba teoretică (29,8 puncte din maximum de 30), informează Ministerul Educaţiei.

Laureat cu aur la ediția precedentă, Cristian Alexandru Frunză (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București) a obținut anul acesta o medalie de argint, performanță atinsă și de colegul său de liceu, Răzvan Radu (clasa a X-a). Medalia de bronz a intrat în posesia Ilenei Rugină, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică.

Delegația României a fost condusă de Adrian Dafinei, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității București și însoțită de Delia Davidescu (profesor la Liceul Internațional de Informatică) și Sebastian Popescu, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității 'A.I. Cuza' din Iași.

A 46-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică a reunit peste 190 de concurenți din 48 de țări. 

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră