VIDEO SPECTACULOS. Un ofițer anticorupție este luat pe capota mașinii de un vameș supărat că a fost prins luând mită

08 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
VIDEO SPECTACULOS. Un ofițer anticorupție este luat pe capota mașinii de un vameș supărat că a fost prins luând mită

S-a întâmplat în urmă cu două zile în oraşul Ialoveni, Republica Moldova.

Centrul Naţional Anticorupţie a făcut public un material video ce surprinde momentul reținerii unui inspector din cadrul Direcţiei juridice a Serviciul Vamal şi a unui intermediar, într-un dosar de corupție.

În timp ce era somat, vameșul a încercat să fugă de la fața locului cu o mașină, luându-l pe capotă pe unul dintre ofițerii implicați în operațiunea de reținere.

Într-un final, atât vameșul, cât și intermediarul au fost reținuți fiind acuzați că ar fi cerut 2.000 de euro de la un cetăţean pentru a nu documenta o contravenţie.

sputnik.md scrie că banii ar fi fost ceruţi de vameş pentru a nu începe procedura de încasare a contravalorii unui autocar de model Mercedes ACTROS, estimat la 15.000 euro.

Potrivit CNA, autocarul, care aparţine denunţătorului, ar fi fost oprit anterior de către angajaţii vamali în timp ce transporta 1.400 de litri de motorină fără acte de provenienţă.

”Reţinerea în flagrant a avut loc aseară în oraşul Ialoveni, strada Ştefan cel Mare. Vameşul a fost prins după primirea ultimei tranşe, în valoare de 750 de euro, iar intermediarul — cu 250 de euro. Anterior, încă 1000 de euro au fost transmişi sub controlul CNA”, relatează serviciul de presă al Centrului Anticorupţie.

Totodată, CNA precizează că operaţiunea de reținere ”s-a lăsat cu unele incidente, iar participanţii la reţinere au avut nevoie de îngrijiri medicale. În timp ce era somat de angajaţii CNA să se predea, vameşul a încercat să scape de urmărire, pornind automobilul şi tamponând unul dintre ofiţeri”.

Vameșul și complicele său sunt cercetați și riscă până la 10 ani de închisoare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră