OBIECT ZBURĂTOR suspect, prăbușit în fața unei biserici din Drobeta Turnu Severin. "S-a auzit puternic. A ieșit lumea afară, speriată!". SRI cercetează ... (VIDEO)

25 Aug 2015
OBIECT ZBURĂTOR suspect, prăbușit în fața unei biserici din Drobeta Turnu Severin.
Specialiștii Serviciului Român de Informații au intervenit aseară, la Drobeta Turnu Severin, după ce un obiect zburător ce semăna cu o parașută a căzut în apropierea unei biserici. SRI a trimis la fața locului o echipă de pirotehniști care a ridicat obiectul, polițiștii și jandarmii securizând zona pe parcursul procedurii. 
 
Polițiștii au fost sesizați, luni seara, în jurul orei 18.30 cu privire la faptul că în fața bisericii din cartierul Kiseleff din Drobeta Turnu Severin, a aterizat un obiect zburător suspect ce semăna cu o parașută. Potrivit martorilor, obiectul cu pricina a produs un zgomot foarte puternic în cădere, motiv pentru care la fața locului au ajuns mai multe echipaje de polițiști din cadrul IPJ Mehedinți și jandarmi care au încercuit zona și au închis circulația pe strada din fața bisericii.
 
Locatarii au declarat pentru informatiadeseverin.ro că zgomotul produs în cădere de obiectul respectiv s-a auzit de la sute de metri distanță. 
 
”S-a auzit puternic. A ieșit lumea afară, speriată. A fost un zgomot ca și când a căzut un acoperiș mare din tablă. Nu știu ce o fi! Ce se vede acolo, o parașută”, a declarat un locatar al unui bloc din zonă. 
 
După primele cercetări ale polițiștilor, s-a stabilit că obiectul respectiv nu prezenta pericol pentru populație. 
 
”Apelul s-a primit în dispeceratul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți la orele 18.30. Am fost sesizați despre obiectul respectiv că a aterizat în apropierea lăcașului de cult. La fața locului a ajuns patrula mixtă formată din polițiști și jandarmi care a procedat la securizarea zonei. Am sesizat Serviciul Român de Informații. În urma investigațiilor efectuate de către echipa pirotehnică s-a stabilit că nu prezintă pericol pentru populație”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, Nicolae Lohon.
 
Obiectul suspect a fost ridicat în siguranță, în jurul orei 20.30, de către specialiștii SRI și predat Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, pentru a stabili cu exactitate de ce natură este obiectul.

Ce era de fapt...
 
În urma cercetărilor care au durat aproximativ două ore s-a constatat că obiectul zburător neindendificat este, de fapt, o parasută, scrie impactmh.ro. La fața locului a fost chemat și proprietarul de la Aerodromul Drobeta, Endre Lucian Molnar, pentru a-și da cu părerea de proveniența parașutei.
 
Acesta a explicat că este vorba despre o parașută balistică pierdută sau căzută dintr-un aparat de zbor cu două locuri. Potrivit specialistului, acest tip de parașută se folosește în situații de urgență și la majoritatea avioanelor este prinsă în exteriorul avionului.

Citiți si:
Star Wars, frate! Navă spațială extraterestă, într-o imagine de pe Marte, publicată de NASA (FOTO)


Instanța a lăsat în LIBERTATE trei VIOLATORI. Detalii cutremurătoare despre CHINUL la care și-au supus victima
 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră