Ce aude un copilaș de trei ani într-o altă grădiniță a groazei din România: "Dar-ar dracii să dea de nu te strâng de gât!"

18 Feb 2017
Ce aude un copilaș de trei ani într-o altă grădiniță a groazei din România: "Dar-ar dracii să dea de nu te strâng de gât!"

Violenţă verbală extremă la o grădiniţă din Bucureşti: "Dar-ar dracii să dea de nu te strâng de gât!"

În fața părinților educatoarea a vorbit despre bucuria de a lucra cu copiii, despre experiența sa îndelungată cu cei mici. Experiență o avea, dar dacă vine vorba și de bucurie, acesta ar fi împlinită de plăcerea sadică de a chinui niște prichindei de doar trei anișori, conform unei înregistrări audio.

"Spune tu ce să îi fac eu lu animalul ăsta! Şi animalul dacă îi spui .. uite, mă, cum stă acolo. Dă jos pantalonii mai repede că mi-ai distrus sănătatea!"

"S-a pişat ăsta! D-aia stă! De ce te-ai pişat pe tine, mă! Mânca-v-ar crăpatul să vă mânânce. Dar-ar dracii să dea de nu te strâng de gât! Uite, mă, boii! Ştii ce am făcut astăzi? Le-am dat apă de trei ori! Nu le mai dau apă de mâine".

Înregistrările au fost făcute cu ajutorul unui reportofon ascuns într-o jucărie, după ce o familie a fost intrigată de faptul că băiețelul lor a început să aibă un comportament anormal.

"Se trezea noaptea, plângea. Dimineaţa mă ruga, mă implora să nu mergem la grădiniţă", relatează mama acestuia.

Pentru că starea copilului devenea îngrijorătoarea, a fost consultat de un psiholog. 
"Primul gest al copilului, în momentul în care a venit cu părinţii a fost ăsta. Imaginati-vă degetele băgate în palmă până la sângerare. În momentul în care am încercat să ne jucăm cu el, că avem diverse metode, poziţia lui a fost, exact cum se aude pe înregistrări, aceasta. Astea sunt semne clare de abuz", spune psihologul.

Mama copilului a încercat să vorbească şi cu directoarea grădiniţei.
"Mi s-a spus că acest comportament al doamnei educatoare Rozalia a dat roade la alţi copii. Eu am rămas şocată şi am întrebat cum un comportament abuziv, traumatizant, poate să dea roade. Mi s-a spus da, dar copilul dumneavoastră este mai sensibil", spune aceasta.

În urma publicării înregistrărilor, inspectoratul şcolar începe o anchetă.

Educatoarea riscă doar o sancţiune pecuniară, însă. Legea nu permite inspectoratului şcolar să o elimine din sistem.

Ce ar putea face legea e în primul rând modificarea regulii de mai sus, este improbabil ca o persoană ce a demonstrat un astfel de comportament să poată fi capabilă să se schimbe. Acest fapt înseamnă alte generații de copii care vor crește cu teamă în suflete, incarcerați de lipsa de dragoste cu care ar trebui să fie înconjurați.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră