"Nu există niciun indiciu că a existat o intenție Rusiei de a lovi NATO, dar atacurile sunt destabilizatoare", a spus Stoltenberg după ce noi resturi de drone au fost găsite în România

10 Sep 2023
"Nu există niciun indiciu că a existat o intenție Rusiei de a lovi NATO, dar atacurile sunt destabilizatoare", a spus Stoltenberg după ce noi resturi de drone au fost găsite în România

Militarii români au descoperit resturi dintr-o dronă „asemănătoare cu cele folosite de armata rusă” în jurul satului Plauru lângă granița cu Ucraina, a anunțat Ministerul Apărării, scrie RTBF.

Nu există niciun indiciu că a existat vreo intenție (din partea Rusiei) de a lovi NATO, dar atacurile sunt destabilizatoare”, a reacționat secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg, pe rețeaua X. El a spus că a vorbit pe acest subiect cu președintele României Klaus Iohannis.

NATO este „solidară” cu România, una dintre țările aliate, și „Salut decizia americană de a disloca mai multe F-16 ca parte a protecției și supravegherii spațiului aerian al NATO”, a adăugat Stoltenberg.

Condamn ferm această încălcare a spațiului nostru aerian suveran care reprezintă o amenințare pentru cetățenii români din sector, a declarat Klaus Iohannis, tot pe rețeaua de socializare X.

Marina Română a efectuat căutările după ce resturi de dronă fuseseră deja descoperite la începutul acestei săptămâni.

„În timpul căutării au fost descoperite resturi de drone similare cu cele folosite de armata rusă”, a spus Ministerul Apărării într-un comunicat, precizând că acestea vor fi evaluate.

Armata își va continua operațiunile de căutare, a spus Ministerul Apărării din România.

De când Rusia a început invazia Ucrainei în februarie 2022, NATO a lucrat pentru a preveni răspândirea războiului în țările sale membre.

În conformitate cu articolul 5 din tratatul fondator al NATO, orice atac împotriva uneia dintre țările membre se presupune că are ca rezultat un răspuns colectiv din partea organizației, care prezintă riscul de a fi atras într-un război împotriva Rusiei, o putere nucleară.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră