Noul ministru al Transporturilor: fieful lui Marian Oprişan sau fieful lui Victor Ponta?

18 Iun 2015
Noul ministru al Transporturilor: fieful lui Marian Oprişan sau fieful lui Victor Ponta?
Secretarul de stat Iulian Matache a primit delegare de la fostul ministru Ioan Rus, la momentul demisiei, să se ocupe de Master Plan, documentul strategic aflat pe masa Comisiei Europene. Aşadar, Matache ar avea şanse mari să fie noul ministru al Transporturilor. Practic, delegarea lui Ioan Rus îi conferă greutate CV-ului. Se întoarce cu Master Planul aprobat de la Bruxelles.

În urmă cu două săptămâni, aflat la Comisia Europeană, Ioan Rus anunţa că Master Planul este pe ultima sută de metri. Şi Corina Creţu afirma că documentul României va fi aprobat cel mai probabil în luna iulie, după ce va suferi mici modificări.

Iulian Matache, a cărui soţie este preşedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat în presa locală drept un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, la momentul numirii ca secretar de stat, în mai 2012, el mulţumindu-i public lui Oprişan şi spunând că nu ar fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea lui Oprişan. 

Potrivit ultimelor informaţii, şanse foarte mari la scaunul de ministru are şi Mihai Fifor, senator PSD de Dolj şi preşedinte al Comisiei senatoriale pentru transport. Acesta este susţinut de filială Dolj a partidului pentru funcţia de ministru al Transporturilor, potrivit unor surse politice. Fifor, care vine din fieful electoral al lui Victor Ponta, a fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor în mandatul de ministru al lui Gabriel Oprea în 2009.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră