Noua conducere a spitalul de la Suceava face declarații șocante

04 Apr 2020 | scris de A.A.
Noua conducere a spitalul de la Suceava face declarații șocante

Generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, noul manager al Spitalului Județean Suceava a declarat în exclusivitate pentru Monitorul de Suceava: ”O parte din cadrele medicale de la Spitalul din Suceava refuzau să poarte echipamente de protecție”

Acesta a declarat că principala problemă în momentul de față este lipsa cadrelor medicale. Pentru a suplini personalul medical care s-a infectat cu noul coronavirus sau care se află în autoizolare s-a luat legătura cu spitale militare din alte zone ale țării, de unde urmează să vină specialiști.

”Am discutat la Cluj, la Iași, precum și la Târgu Mureș și avem certitudinea că vor veni specialiști care să ajute aici, la Suceava. Prioritățile sunt operaționalizarea resursei umane, asigurarea logisticii, stabilirea fluxurilor și monitorizarea personalului medical”, a precizat generalul-maior Ionel Oprea.

Noul coordonator al activității Spitalului Județean Suceava a mai spus că sunt așteptate persoane calificate pentru a opera aparatura PCR, în așa fel încât să poată fi testați cât mai mulți oameni.

”În mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau să poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicațiile pentru care aici sunt atât de mulți medici și asistenți infectați cu COVID-19. Chiar vă rog să mă citați cu această declarație. Dar acest comportament se va schimba și oamenii au înțeles că trebuie să poarte echipamentele de protecție”, a mărturisit generalul-maior Ionel Oprea.

Vă reamintim că în urmă cu aproximativ o săptămâna Armata a preluat controlul și conducerea spitalului din Suceava în urma demisiei managerului și a neregulilor descoperite de actual Ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră