Teatrul Nottara: Bine ai venit acasă, în bd. Magheru 20!

15 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
Teatrul Nottara: Bine ai venit acasă, în bd. Magheru 20!

Imobilul în care se află Teatrul Nottara nu mai figurează în acest moment pe lista clădirilor cu bulină roşie, după ce, ca urmare a actualizării expertizei efectuate în 1997, prin cele mai moderne mijloace, s-a constatat că acesta nu se încadrează în clasa I de risc seismic.

Sălile din Bd. Magheru s-au redeschis oficial luni, 10 octombrie, în prima zi a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, după ce au stat închise aproape un an de zile, până la clarificarea stării reale a constucţiei.

Vom sărbători căderea bulinei printr-o petrecere stradală, în cadrul evenimentului stradal FESTInuntă cu surprize, unde am pregătit orchestră, covor roşu, miri şi mirese, baloane, tombolă cu premii şi multă veselie, anunță managerul teastrului, Marinela Țepuș. 

A IV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard (10-22 octombrie şi 23-24 noiembrie 2016) marchează şi întoarcerea oficială a instituţiei acasă, în sediul din Bd. Magheru 20.

Marinela Ţepuş, managerul instituţiei, a explicat, recent, într-o conferință de presă, de ce pe clădire mai există încă bulina roşie, deşi au trecut mai bine de două luni de când s-a finalizat expertiza care a dovedit că imobilul nu se încadrează la clasa I de risc seismic: din cauza birocraţiei. Mai exact, încă se aşteaptă un aviz din partea Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) București – Ilfov, care întârzie să vină.

Prof. dr. ing. Paul Ioan, care a realizat expertiza, a dat încă o dată asigurări că este o clădire sigură şi a acceptat invitaţia jovială a Marinelei Ţepuş de a fi numit spectator pe viaţă, ca o garanţie suplimentară a încrederii pe care o are în rezistenţa imobilului.

Cea de-a IV-a ediţie a Festivalui Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard  marchează, de fapt, întoarcerea oficială acasă şi va cuprinde 31 de reprezentaţii în 13 zile, în perioada 10-22 octombrie 2016.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră