Noi specializări şi programe de licenţă în anul universitar 2016-2017

14 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Noi specializări şi programe de licenţă în anul universitar 2016-2017

Totodată, proiectul de hotărâre cuprinde 35 de programe noi pentru studii de licență, distribuite în 22 de instituții de învățământ superior. Pentru 59 de instituții de învățământ superior există modificări ale capacităților de școlarizare pentru unele programe de studii, conform rapoartelor ARACIS. Documentul menționează și specializările care intră în lichidare, pentru care nu se mai organizează admitere în începând cu anul universitar 2016-2017.

Totodată, 3 instituții de învățământ superior – Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Pitești și Universitatea Creștină ”Partium” din Oradea – își modifică structura, la solicitarea acestora, în baza hotărârilor Senatelor universitare.

De asemenea, la propunerea Senatelor universităților, Guvernul a completat domeniile și programele de studii universitare de master acreditate în perioada ianuarie-august 2016. Astfel, în cazul a 31 de universități din sistemul național de învățământ superior au fost introduse 64 programe de studii universitare de master noi; au fost modificate denumirea a 3 programe de studii universitare de master, precum şi capacitatea de şcolarizare pentru un domeniu de studii universitare de master.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră