Noi proteste în Piaţa Victoriei şi în ţară (Video)

02 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Noi proteste în Piaţa Victoriei şi în ţară (Video)

Bucureştenii au ieşit din nou în stradă, pentru a treia zi consecutiv, pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor Penale. Numărul celor prezenţi în Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului, variază între 5000-8000 de persoane, conform estimărilor televiziunilor de ştiri. Jandarmeria Română a împărţit pliante cu mesaje prin care participanţii la protest sunt sfătuiţi să se îndepărteze de persoanele agresive.

De asemenea, în mai multe oraşe din ţară, oamenii protestează din nou. Conform B1 Tv, Timişoara deţine recordul cu aproximativ 10.000 de participanţi la ora 19.20. În Iaşi, Galaţi, Sibiu, Braşov, Arad, Craiova, Tg. Jiu, Drobeta Turnu Severin, Reşiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Târgovişte, Ploieşti, Alexandria, Alba Iulia, Oradea, Baia Mare, Satu-Mare, Deva, Bacău, Vaslui, Suceava, Sighişoara, Tg. Mureş, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Toplița, Borsec şi Sf. Gheorghe numărul protestatarilor variază de la câteva sute la câteva mii.

UPDATE 23.25  Protestarii au plecat. S-a reluat circulaţia în Piaţa Victoriei 

UPDATE 23.10 Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, va ataca vineri la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codului Penal, susţin surse citate de hotnews.ro

UPDATE 23.00 Lângă muzeul Antipa, sute de oameni s-au adunat la un concert improvizat. Mai multi protestatari au strâns gunoaiele în saci de plastic, conform hotnews.ro. Oamenii au început să plece spre case. 

UPDATE 22.30 Circa 40 de jandarmi s-au grupat,în zona Bulevardului Iancu de Hunedoara, pregătiţi de intervenţie, cu căştile pe cap. Un reprezentant al jandarmilor, a declarat, pentru News.ro, că au fost reţinute cinci-şase persoane care aveau asupra lor materiale pirotehnice, acestea fiind descoperite cu ajutorul manifestanţilor.

UPDATE 22.00 Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la 70.000, conform B1 Tv. Hotnews.ro scrie că sunt 90.000 de oameni în piaţă, iar TVR 100.000

Jandarmii au depistat în zona bulevardului Iancu de Hunedoara două persoane care aveau asupra lor materiale pirotehnice, a anunțat, pentru Agerpres, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei. 

UPDATE 21.45 Aproximativ 60.000 de protestatari sunt acum în Piaţa Victoriei din Bucureşti, transmite reporterul TVR1. Grupuri grupuri de protestatari vin încă în Piaţă. Protestul este unul paşnic, situaţia este calmă.

UPDATE 21.17 Aproximativ 40.000 de persoane - cifră estimată de reprezentanți ai Jandarmeriei - protestează  în Piața Victoriei

UPDATE 21.05 Două persoane care aveau materiale pirothenice asupra lor la mitingul din Piaţa Victoriei au fost duse la secţie

UPDATE 21.00 Președintele Organizației Municipale ALDE Sibiu, Robert Paskuj, a demisionat din funcție, în semn de solidaritate cu protestatarii, relatează agerpres.ro

UPDATE 20.45 Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la 40.000. 

UPDATE 20.20 Jandarmeria anunţă că 30.000 de protestatari se află în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Numărul protestatarilor este în creştere.

UPDATE 20.10 Procurorul general Augustin Lazăr a cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu o excepție de neconstituționalitate privind ordonanța de urgență de modificare a Codurilor penale.

UPDATE 20.05. Protest masiv şi la Cluj. Mii de manifestanţi cer Guvernului să abroge ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Penal.

UPDATE. 19.55 Numărul protestarilor din Piaţa Victorie se apropie de 30.000, conform hotnews.ro şi B1 Tv

UPDATE. 19.50 Polițiștii rutieri au închis traficul rutier pe Șoseaua Kisselef, de la Strada Monetăriei, dar și pe Bulevardul Aviatorilor pe sensul de acces înspre Piața Victoriei, de la Statuia Aviatorilor, a declarat pentru Agerpres, Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

UPDATE. 19.45 Un protestar a fost săltat de jandarmi după ce a incitat la violenţă. Asupra lui au fost găsite petarde. Bărbatul era sub influenţa băuturilor alcoolice.

UPDATE. 19.35. Digi24 anunţă că numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei depăşeşte 10.000

UPDATE 19:29 - Bd. Kiseleff şi Bd. Lascăr Catargiu au fost blocate de protestatari. Aglomeraţie la ieşirile de metrou din Piaţa Victoriei 

UPDATE 19.25 Prahova: Circa 1.000 de persoane protestează în centrul Ploieștiului 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră