Noi măsuri de sprijin pentru firmele afectate de pandemie

25 Sep 2020 | scris de A.V.
Noi măsuri de sprijin pentru firmele afectate de pandemie

Guvernul a aprobat, în primă lectură, modificări ale proiectului privind acordarea de granturi în valoare totală de 1 miliard de euro companiilor afectate de pandemia de coronavirus, potrivit europafm.ro.

Lista beneficiarilor a fost extinsă, astfel încât și saloanele de înfrumusețare vor beneficia de ajutor de la stat.

În privința ajutoarelor la plata chiriei pentru firmele a căror activitate a fost suspendată în perioada stării de urgență și a stării de alertă, guvernul doar a dezbătut acest proiect, fără a lua o decizie finală.

Sunt trei categorii de măsuri de sprijin pentru companiile afectate de criza generată de pandemie, iar pentru firmele mici, de tip SRL, care accesează granturi de 2.000 de euro a fost eliminata condiția ca acestea să aibă o cifră de afaceri de cel puțin 15 mii de euro, a spus șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Statul va putea acorda ajutoare pentru plata chiriei în cazul a 3 mii de firme a căror activitate a fost suspendată din cauza pandemiei în perioada 15 martie-15 iunie.

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a precizat că pentru firmele interesate de granturi a fost lansată deja o aplicație pentru preinregistrarea solicitanților.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră