Noi închisori în România! Află unde vor fi construite

06 Iul 2015
Noi închisori în România! Află unde vor fi construite
În România sunt acum peste 40 de penitenciare şi nu sunt destule. Ministerul Justiției intenționează să obțină bani de la Uniunea Europeană ca să construiască altele.

Ministerul Justiţiei vrea să ridice o închisoare la Caracal, în Olt, şi o alta în Prahova, la marginea Ploieştiului. Studiile au arătat că acolo sunt zone cu mulţi condamnaţi.

„Sper să trecem de aceste studii în câteva luni de zile şi apoi să vedem efortul financiar concret pentru cele două noi penitenciare. Discutăm de câteva zeci de milioane de euro pentru acest proiect”, a declarat ministrul justiției, Robert Cazanciuc, citat de Digi 24.

În ultimii patru ani, statul a plătit despăgubiri de aproape un milion de euro deţinuţilor care s-au plâns Curţii Europene pentru Drepturile Omului de condiţiile proaste din penitenciare sau din aresturi.

În prezent, în România, sunt 18.973 locuri de cazarea pentru 29.940 deținuți. Statistica a fost realizată de Ministerul Justiției în martie 2015. Numai în 2015, România a plătit 196.400 euro după cele 29 de procese care au dat câștig de cauză deținuților care s-au plâns de condiții proaste.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră