NOBELUL PENTRU PACE, atribuit Cvartetului pentru Dialog Național Tunisian (VIDEO)

09 Oct 2015
NOBELUL PENTRU PACE, atribuit Cvartetului pentru Dialog Național Tunisian (VIDEO)
Cvartetul pentru Dialog Naţional din Tunisia a câştigat Premiul Nobel pentru Pace. Anunţul a fost făcut astăzi la Oslo, iar decizia a fost luată de un comitet special al Parlamentului Norvegian.
 
Reprezentanţii Nobel au acordat acest premiu Cvartetului pentru Dialog Naţional din Tunisia "pentru contribuția sa decisivă la construirea unei democrații pluraliste în Tunisia în urma revoluției Iasomiei, din 2011".
 
Cvartetul pentru Dialog Naţional cuprinde patru organizații cheie din societatea civilă tunisiană: Uniunea Tunisian Generală a Muncii (UGTT), Confederația Tunisiană a Industriei, Comerțului și Artizanatului (Utica), Liga Tunisiană pentru Drepturile Omului (LTDH) și Ordinul Naţional al Avocaților din Tunisia. Aceste organizații reprezintă diferite sectoare și valori în societatea tunisiană: viața, munca și bunăstarea, principiile statului de drept și drepturile omului.
 
Nobelul pentru Pace din 2014 a fost împărţit de Kailash Satyarthi şi Malala Yousafzai. Cei doi câștigători sunt din două țări între care adesea au existat relații tensionate. Kailash Satyarthi este din India și Malala Yousafzai, din Pakistan. Premiul a fost acordat celor doi pentru a recompensa lupta lor pentru drepturile copiilor și ale tinerilor.
 
De-a lungul timpului, au mai primit Nobelul pentru Pace, printre alţii, Martin Luther King Junior, Nelson Mandela, Theodore Roosevelt, Maica Tereza şi Barack Obama. 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră