ALERTĂ METEO. Ninsori şi viscol la munte. IMAGINI LIVE pe webcam

29 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
ALERTĂ METEO. Ninsori şi viscol la munte. IMAGINI LIVE pe webcam

Astfel, potrivit meteorologilor, începând din această după-amiază şi până în seara zilei de luni, la munte vor fi intervale de timp în care va ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 60-70 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea.

În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali rafalele vor depăşi temporar 80 km/h şi se va depune strat nou de zăpadă, avertizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vezi AICI imagini LIVE de la munte pe webcam miscareaderezistenta.ro

Grosimea stratului de zapada - HARTA

Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, unde rafalele vor atinge 50-60 km/h, iar duminică şi luni, îndeosebi în Maramureş, Transilvania şi Moldova trecător se vor semnala precipitaţii mixte, precizează meteorologii.

Citeşte şi: Ultimele vești despre vreme! Anunțul șefei ANM despre ce ne așteaptă la iarnă

Ultimul sfârșit de săptămână în care se mai poate circula pe Transfăgărăşan

Acest sfârşit de săptămână ar putea fi ultimul din 2016 în care se mai poate circula pe Transfăgărăşan, între Piscu Negru şi Bâlea Cascadă.

Potrivit regulamentului de funcţionare, acest tronson se închide în perioada 1 noiembrie – 30 iunie. Totuşi, o comisie de la Compania de Drumuri va efectua, în aceste zile, o revizie tehnică şi va decide dacă există posbilitatea amânării restricţiei.

CNADNR a scos la licitaţie contractul pentru realizarea proiectului pe baza căruia Transfăgărăşanul ar putea rămâne deschis mai mult de 4 luni pe an, în special prin realizarea unor copertine de protecţie în zonele cu risc de căderi de pietre şi de avalanşe.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră