O legendă în România. NIKI LAUDA: “Omule, ești nebun? Mașinile de F1 NU au cheie”

04 Sep 2015
O legendă în România. NIKI LAUDA: “Omule, ești nebun? Mașinile de F1 NU au cheie”
Campionul de F1, Niki Lauda a venit în România pentru a promova imaginea firmei de jocuri de noroc, Novomatic, a cărui ambasador  este și care a aniversat 25 de ani de la intrarea pe piața românească.

Evident că întrebările puse s-au referit la filmul “Rush/Rivalitate și Adrenalină (2013)”, mult mai prezent în mințile spectatorilor decât victoriile din anii ’70 ale campionului F1.

”Chiar mi-a plăcut filmul despre mine. A fost abordat la Viena de un domn, Peter Morgen. Nu-l ştiam, era scenarist. Voia să ştie totul despre sezonul 1976. M-am interesat, am dat nişte telefoane şi am zis: Da, hai să facem filmul!
A venit la Viena, Ron Howart, regizorul (nr. A Beautiful Mind, MASH etc) am stat cu el la masă şi mi-a pus întrebări. Eu i-am răspuns cum aş vedea eu lucrurile, dar el mi-a zis clar: e filmul meu, tu îmi răspunzi, dar eu îl fac ca la Hollywood. Am zis "Ok".”

85% realitate, restul Hollywood

Întrebat cât de mult i-a plăcut filmul și cât se inspiră acesta din realitate, Niki Lauda a răspuns prompt – 85% este realitate, 15% este Hollywood.
“Mi-a făcut plăcere să se facă un film despre viața mea. Am vorbit mult cu Peter Morgan, scenaristul, care mi-a spus multe întrebări, dar l-am și întrebat cum va arăta acest film și el mi-a răpuns că este filmul lui despre mine. La un moment dat mi-a pus întrebări amuzante așa că l-am rugat să mă lase să mă uit la el în laptop să văd ce scrie. Vroiam să mă lămuresc ce fel de film face
<<Uite asta este una dintre scene. Ești la Monaco, învîrți cheia și pornești>>, mi-a explicat el. Și i-am spus «Băi omule, ești nebun? Mașinile de F1 n-au cheie». Și atunci i-am spus că trebuie să citesc scenariul.



Fundul lui James Hunt, ca să placă femeilor

Niki Lauda povestește cum uzina de vise de la Hollywood a vrut să facă un film despre cursele F1, dar la care să se uite și femeile. Unul dintre trucuri a fost să introducă un film o scenă în care rivalul lui Niki Lauda, James Hunt (rol interpretat de actorul australian Chris Hamsworth) apare, gol, văzut din spate. „Înţeleg că femeile au apreciat că are un fund foarte frumos”, a glumit campionul F1.

“Cel care a jucat rolul meu (n.r. Daniel Bruhl) a făcut-o foarte bine. L-am întrebat ce e cel mai greu de făcut la personajul meu. Mi-a răspuns franc. <<Cel mai dificil lucru este că încă trăieşti. Oamenii te văd cum vorbeşti, în timp ce eu sunt actor, iar pentru mine e foarte complicat să redau personajul tău>>.
„Chiar am zburat cu el în Brazilia, iar în momentul cînd a început lucrul la film mă sunau de cîte 10 ori pe zi să mă întrebe diverse lucruri”, a spus Niki Lauda. „Bineînțeles a luat și lecții de dicție, pentru că era un actor german, iar limba germană este ceva mai aspră decât accentul cu care vorbesc eu”, a mai glumit Niki Lauda.

“Cel mai dificil lucru este că încă trăiești”

Campionul povestește că la un moment dat era exasperat de telefoane, pentru că cei care făceau filmul vroiau să nu greșească și întrebau fel de fel de amănunte. La un moment dat Daniel Bruhl l-a întrebat care este ordinea în care se îmbracă – își pune întâi mănușile și apoi casca sau invers. << I-am explicat că întâi se pune casca, pentru că sub nici o formă după ce ți-ai pus mănușile nu mai ai cum să închizi catarama>> e explicat Niki Lauda.
”Cea mai importantă parte e că rolul meu e jucat de Daniel Bruhl, care este neamţ. A venit la Viena să ne întâlnim şi l-am întrebat care e cel mai dificil lucru pe care trebuie să îl facă pentru a mă juca pe mine. "Cel mai dificil lucru este că încă trăieşti. Oamenii te văd cum vorbeşti, în timp ce eu sunt actor, iar pentru mine e foarte complicat să redau personajul tău". Am petrecut foarte mult timp cu el, a învăţat accentul austriac cu un profesor. Pentru un neamţ e greu să se descurce, pentru că limba austriacă e foarte frumoasă, în timp ce germana e mai greoaie", a spus Niki Lauda
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră