Nepotul lui Traian Băsescu, condamnat la închisoare

17 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
Nepotul lui Traian Băsescu,  condamnat la închisoare

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte al României Traian Băsescu, a fost condamnat astăzi de către magistraţii Tribunalului Bucureşti la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat în primă instanţă, pe Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte al României Traian Băsescu, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă. Judecătorii au mai decis revocarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune.

Nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, Dragoş Băsescu, este judecat într-un dosar în care este suspectat că i-a cerut un milion de euro omului de afaceri Sandu Staicu, promiţând că intervine la DIIOT pentru soluţionarea favorabilă a dosarului acestuia. În acelaşi dosar este vizat, pentru complicitate la trafic de influenţă, şi omul de afaceri Ciprian Nistor.

Conform anchetatorilor, în 20 aprilie, cei doi au promis unei persoane cercetate într-un dosar al DIICOT, respectiv lui Sandu Staicu, administrator la S.C. Activ Invest Construct S.R.L., un mod de rezolvare a problemelor sale judiciare de la DIICOT.

În 10 martie 2014, Sandu Staicu a fost reţinut de DIICOT într-un dosar penal instrumentat de către procurorul Remus Jurj Tudoran, pentru constituire de grup infracţional şi spălare de bani, iar două zile mai târziu instanţa supremă a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a omului de afaceri.

Procurorii mai spun că în 12 martie Staicu a fost contactat telefonic de către Ioniţă Jenică, cu care s-a şi întâlnit şi care i-a comunicat că Dragoş Băsescu îi propune un mod de rezolvare a problemelor sale de la DIICOT, persoana de legătură fiind Ciprian Nistor.

Potrivit anchetatorilor, în 13 martie Sandu Staicu  a stabilit o întâlnire cu Dragoş Băsescu în jurul orei 17.00, la Clubul Pescariu, loc care îi fusese indicat de Ciprian Nistor. Când a ajuns la club, Ciprian Nistor i-a cerut să plătească un abonament de intrare în zona piscinei. Intrând în incintă, aceştia s-au întâlnit la vestiar şi cu Dragoş Băsescu, care i-a dat lui Sandu Staicu un slip, apoi au mers în zona de SPA şi au intrat împreună într-o saună. Acolo, Ciprian Nistor şi Dragoş Băsescu i-au dat să citească o listă cu nume de firme şi de persoane pe care Staicu le-a recunoscut ca fiind vizate în dosarul penal în care fusese reţinut. Anchetatorii spun că cei doi i-au dat omului de afaceri lista cu date din dosar pentru a-l convinge că au acces la dosar şi că au posibilitatea de a influenţa evoluţia acestuia. Tot cu această ocazie, Dragoş Băsescu a pronunţat şi numele procurorului de caz.

"Discuţia a continuat pe fondul pretinderii de către Dragoş Băsescu a sumei de 500.000 euro pentru o soluţie de nearestare în contestaţia formulată de către DIICOT şi încă 500.000 euro pentru o soluţie favorabilă în dosarul respectiv şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor lui Sandu Staicu. Staicu le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen. Drept urmare, Dragoş Băsescu i-a spus că are o soluţie, respectiv încheierea unui contract fictiv de consultanţă, prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 de euro printr-o eşalonare în funcţie de evoluţia din dosar pe o perioadă de până la doi ani", mai notează anchetatorii, precizând că acel contract trebuia să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională, pentru a nu trezi suspiciuni. 


 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră