Programul Laptele şi cornul sabotat? Ce spune fostul premier Năstase

21 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Programul Laptele şi cornul sabotat? Ce spune fostul premier Năstase

"Nu mi-au plăcut niciodată coincidenţele. Prea multe disfunctionalităţi în programul „cornul şi laptele”, în ultimele săptămâni. Nu atât în componenta corn, cât în componenta lapte. Poate că nu ştiţi dar componenta produse de panificaţie este finanţată de la bugetul României in timp ce componenta lapte este finanţată din fonduri europene! Să fie oare nevoie de mai mulţi bani la Bruxelles pentru refugiaţi? Nu ştiu, dar în Galaţi nici laptele de la Fabrica din Braşov nu a fost bun şi nici laptele trimis de la Dorna prin fabrica din Braşov. Asigură oare mânuirea merelor (manuală) riscuri mai mici de contaminare? S-or fi construit poate bucătării pentru a oferi mâncare caldă – ca alternativă? Aşteaptă cineva să vândă cuptoare cu microunde în şcoli?", se întreabă fostul premier pe blogul personal.

El spune că, pentru a funcţiona în continuare acest program, nu e nevoie decât de mai multă rigoare în aplicarea acestuia şi responsabilitate din partea furnizorilor şi a Consiliilor Judeţene. În opinia sa, CJ-urile nu ar trebui să mai accepte firme de peste două trei judeţe care să participe la distribuirea acestor produse. 

"În rest, ceea ce a fost bun pentru copiii suedezi, consider că este bun si pentru copiii din România. Chiar dacă există supra-producţie de produse lactate în Uniunea Europeană, iar unii şi-ar dori scoaterea de pe piaţă a fabricilor de lapte şi brânzeturi româneşti", conchide fostul premier .

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră