Mugur Isărescu, nemulțumit de lucrările la autostrăzi

25 Iul 2015
Mugur Isărescu, nemulțumit de lucrările la autostrăzi
În contextul dezbaterilor legate de noul Cod Fiscal, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a declarat că primele sacrificate de Guvern, pentru a se încadra în ținta de deficit, sunt investițiile.

"Care este rolul investiției publice la care renunțăm prima. Dincolo nu poți să te duci (la celelalte cheltuieli — n.r.) din considerente politice, electorale...când s-a dus cineva și a spus: domnule, nu se mai poate, trebuie să te duci la salarii...am văzut ce s-a întâmplat în societate. Și atunci te duci la investiția publică, care este și cea mai deficitară: infrastructuri învechite, depășite...ceea ce va crea și probleme de securitate României", a spus guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu a ținut să precizeze și că, "de 10 ani se lucrează pe 18 kilometri la cel mai utilizat drum din România", subliniind că "acolo nu mai este niciun fel de justificare pentru întârzieri".

"Și tot pentru că vorbim de planuri de dezvoltare, vă mai spun un lucru care mă doare, pentru că circul frecvent pe acolo: de 10 ani se lucrează pe 18 kilometri la cel mai utilizat drum din România. Acolo nu mai este niciun fel de justificare pentru întârzieri. Este super-trafic, se întâmplă accidente, se produc blocaje — între DN1 și A1. Unde este eficiența banului public? 18 kilometri...cred că se puteau termina demult. Întârzierile acestea costă", a subliniat Isărescu, menționând doar costurile cu carburantul consumat inutil în trafic.

Isărescu a reamintit faptul că suntem în 2015 și nu avem, încă, o autostradă care să treacă Carpații, în condițiile în care continuăm să vorbim de Master Plan și de locul prin care va trece autostrada.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră