Motoarele Diesel de Dacia, pe lista investigațiilor în scandalul emisiilor poluante

11 Noi 2015
Motoarele Diesel de Dacia, pe lista investigațiilor în scandalul emisiilor poluante
Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a extins investigațiile asupra manipulării emisiilor la mașinile cu motoare diesel dincolo de Volkswagen și va efectua teste pentru posibile 'emisii poluante neobișnuite' la peste 50 de modele, de la branduri ca Dacia, BMW, Mercedes, Nissan, Jaguar și Ford, transmite publicația britanică 'Guardian'.

Testele vor fi derulate în rândul vehiculelor produse de 23 branduri auto germane și străine, din cauza suspiciunilor privind manipularea emisiilor de oxid de azot.

KBA a anunțat că testele vor fi efectuate după ce Volkswagen a recunoscut că a utilizat programe software pentru a manipula rezultatele testelor de poluare, dar și pentru 'a verifica datele privind emisiile'.

KBA va compara datele privind emisiile înregistrate în laborator cu cele de pe șosele. Printre brandurile investigate de KBA se află: Renault (Dacia, Kadjar), BMW (3 Series, 5 Series), Daimler Mercedes (C-Class, CLS, Sprinter, V-Class, Daimler Smart Fortwo), Fiat Chrysler (Alfa Romeo Guilietta, Panda, Ducato, Jeep Cherokee) Ford (Focus, C-Max), GM Opel (Astra, Insignia, Zafira), Nissan (Navara), Peugeot (Peugeot 308) și Toyota (Auris).

De la Volkswagen sunt verificate modelele Golf, Beetle, Passat, Touran, Touareg, Golf Sportsvan, Polo, Crafter, Amarok; Audi A6, A3; Porsche Macan.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră