Motivul aberant pentru care echipajul unei ambulanțe a fost atacat cu săbii și cuțite de un grup de țigani

18 Apr 2017
Motivul aberant pentru care echipajul unei ambulanțe a fost atacat cu săbii și cuțite de un grup de țigani

Să lucrezi pe ambulanță și să fi solicitat la o intervenție în Schianaj, orașul Negrești, județul Vaslui, poate fi aventura vieții tale!

Schianaj, Negrești - un cartier ce nu poate fi străbătut cu mașina dintr-un capăt în altul, localnicii blocând drumurile cu bolovani, ulițe de pâmânt care nici măcar nu visează să fie caldarâm, darmite să fie asfaltate, în care lipsește cu desăvârșire orice sursă de iluminat public, porci în libertate pe străzi, haite de câini.

Intervenția unui echipaj al Ambulanței Negrești a fost solicitată duminică seara, la 22,34, în cartierul Schianaj, pentru a acorda îngrijiri medicale unei tinere în vârstă de 16 ani, care suferea de metroragie - sângerare vaginală excesivă.

Persoana care a sunat la 112, concubinul tinerei paciente, a fost iritat de faptul că centralista i-a solicitat informații despre identitate și locul în care era solicitată mașina, și a hotărât să pedepsească "impertinența" acesteia.

A chemat în ajutor cinci prieteni, care au răspuns chemării războinice, așteptând mașina salvării, în care credeau că se va afla și centralista 112, așa cum se cuvine, echipați cu săbii, bâte și cuțite!

În momentul în care ambulanța a ajuns, iar asistentul se pregãtea sã acorde primul ajutor pacientei, s-au nãpustit asupra cadrului medical, lovindu-l de mai multe ori. "Unde e asistenta aia cu care am vorbit la telefon? O omor!", ar fi țipat conducătorul grupului războinic la cei doi ambulanțieri. 

Realizând că în masinã nu se află persoana pe care voia să se răzbune, tânãrul l-a atacat cu un cuțit pe asistent, fiind blocat de unul din amici exact în momentul în care se pregătea să-l lovească. 

Speriați de agresiunea, șoferul ambulanței și asistentul au abandonat mașina luând-o la goană pe câmp. În timp ce fugea, asistentul și-a pierdut papucii, iar șoferul, ochelarii de vedere. 

Au strãbãtut aproximativ trei kilometri, pânã la stația de ambulanță, sunând la Poliție pentru a-i ajuta sã recupereze mașina abandonată. 

În jurul orei 24:00, s-au reîntors la locul agresiunii, însoțiți de forțele de ordine, transportând pacienta în suferință la spital. 

Poliția a deschis un dosar de cercetare penalã pentru loviri și alte violențe.

"În 20 de ani de când lucrez pe ambulantã n-am mai întâlnit asa ceva. Ca niste tineri aflati în stare de ebrietate sã sarã cu cutitul la colegii nostri. Mai avem o colegã care a fost bãtutã într-un alt cartier din Negresti, Ursari. A primit o palmã de a cãzut din picioare. Am mai fost agresati, dar în halul ãsta, nu. Munca pe care noi o facem nu ne permite sã refuzãm niciun caz. E trist cã pe noi nu ne apãrã nimeni. Nu stim niciodatã de unde ne putem trezi cu o piatrã în cap, cu un pumn în fatã. Ne gândim serios ca de acum sã apelãm la ajutorul Politiei de fiecare datã când suntem solicitati în acel cartier, Schinaj” a declarat Camelia Avãdanei, asistentã SAJ Vaslui, substatia Negresti.


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră