Mortul-viu de la Vaslui merge iar în instanţă

07 Apr 2018
Mortul-viu de la Vaslui merge iar în instanţă

Constantin Reliu, bărbatul din Vaslui care a pierdut procesul prin care cerea anularea decesului său, se va prezenta din nou în fața instanței pentru a demonstra că este în viaţă.

Associated Press (AP), New York Post, The Independent, The Guardian, Daily Mail, Bild, Russia Today, Business Insider, politico.eu sunt câteva dintre agenţiile şi publicaţiile străine cunoscute care au prezentat povestea românului declarat mort în instanţă, dar, în realitate, foarte viu şi nefericit.

El a declarat că a pierdut procesul din cauză că a formulat prea târziu calea de atac, la aproximativ doi ani de la pronunţarea decesului, iar solicitarea i-a fost respinsă ca inadmisibilă din punct de vedere procedural. În realitate, inadmisibilitatea s-a pronunţat corect de către instanţă, căci Reliu nu s-a adresat instanţei potrivite. Acest lucru nu a împiedicat presa din România şi din lume să scrie despre situaţia absurdă în care se află Constantin Reliu, ocolind detaliul referitor la chestiunea juridică.

Constantin Reliu a plecat în 1992 la muncă în Turcia, ultima dată vizitându-şi familia în anul 1999. Din cauza neînţelegerilor din familie, el susţine că a rupt legătura cu rudele şi s-a stabilit în Turcia. În anul 2013, fiindcă nu mai primise nicio veste de la bărbat, soţia a solicitat în instanţă declararea decesului acestuia, ceea ce s-a întâmplat în anul 2016.

La începutul acestui an, Reliu a fost depistat de autorităţile din Turcia având documentele de şedere expirate, motiv pentru care a fost expulzat, iar la sosirea în ţară a aflat că este declarat decedat.

Bărbatul spune că doreşte să se reîntoarcă în Turcia, unde pretinde că are o firmă, dar pentru a-şi redobândi identitatea, trebuie să se adreseze din nou instanţei, scrie agerpres.ro.

De data aceasta, Reliu a apelat din nou la instanță și le solicită magistraților din cadrul Judecătoriei Bărlad să anuleze actul prin care a fost declarat mort. Bărbatul a chemat-o la judecată și pe fosta lui soție, cea care a solicitat ca pe numele lui să fie emis certificatul de deces, scrie Mediafax.

Judecătoria Bârlad urmează să stabilească un prim termen al dosarului, după care magistraţii vor asculta ce au de spus ambele părţi, pentru a putea lua o decizie în acest caz, scrie Mediafax. Problema este că procesul ar putea dura cel puțin câteva luni, timp în care Constantin Reliu nu se poate angaja și nici nu poate pleca din țară. 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră