Morman de bani, găsit de DIICOT la trei hoți de carduri bancare din Bacău. A fost nevoie de ajutorul FBI (VIDEO)

28 Oct 2015
Morman de bani, găsit de DIICOT la trei hoți de carduri bancare din Bacău. A fost nevoie de ajutorul FBI (VIDEO)
Polițiștii de combaterea criminalității organizate din Bacău și Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Bacău, au efectuat cinci percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în săvârșirea de operațiuni financiare în mod fraudulos și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T – S.T. Bacău, pentru cercetări, în baza mandatelor de aducere emise pe numele lor. Față de trei persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

S-au efectuat cinci percheziții domiciliare în județele Bacău și Galați, în urma cărora au ridicat mai multe medii de stocare a datelor, sisteme informatice, componente electronice folosite la confecționarea echipamentelor destinate fraudării bancomatelor, 31.000 de franci elvețieni, 1.150 de euro, 360 de dolari americani, 400 de lire sterline și 3.050 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale –I.G.P.R., Serviciului Român de Informații și Departamentului de Informații și Protecție Internă. În această cauză polițiștii români au cooperat cu F.B.I.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră