SCANDALOS. „MONSTRUL“ din Iaşi eliberat condiţionat pentru bună purtare. Criminalul a mai omorât în 2002, chiar în ziua de Crăciun, o adolescentă de 17 ani

01 Oct 2015
SCANDALOS. „MONSTRUL“ din Iaşi eliberat condiţionat pentru bună purtare. Criminalul a mai omorât în 2002, chiar în ziua de Crăciun, o adolescentă de 17 ani
De ce sunt eliberaţi condiţionat cei condamnaţi pentru crimă? Sau pentru acte de pedofilie sau viol? Cei mai mulţi, ironia sorţii,  pentru bună purtare, spun de cele mai multe ori cei în pixul cărora şi în spiritul legii, decid eliberarea criminalilor şi a violatorilor. Numai că, viaţa şi faptele au demonstrat că, la scurt timp după eliberare,  mai exact după ce închisoarea îi transformă, chipurile din criminali în mieluşei, aceştia recidivează. Şi ucid sau violează din nou. Cine plăteşte pentru viaţa copiilor ucişi fără milă?  

Crima care a îngrozit Iaşiul 

O crimă de nedescris a îngrozit zilele trecute Iaşiul. Din datele anchetatorilor, principalul suspect în cazul băieţelului de 10 ani, omorât şi aruncat într-o râpă din Iaşi, este un individ deosebit de periculos. Barbatul a fost închis după ce a omorât, în 2002, o adolescentă de 17 ani, într-un mod similar. A fost eliberat după 10 ani, ironia soţii, pentru bună purtare, iar acum poliţiştii îl caută inclusiv pe teritoriul Germaniei, unde au informaţii că s-ar afla de câteva luni.Vasile Mironţi are 44 de ani si un profil înspăimântător. În 2002, a omorât chiar în ziua de Crăciun o adolescentă de 17 ani, care venise la el cu colindul, la locuinţa pe care o avea individul în Tunari, lângă Capitală. A invitat-o pe fată înauntru şi a incercat să o violeze. Pentru ca adolescenta s-a opus, bărbatul a omorât-o şi a ascuns cadavrul în haznaua din curtea casei. Trupul fetei a fost descoperit de anchetatori într-un mod similar cu cel al baieţelului de 10 ani din Iaşi.



În 2003, individul a fost condamnat pentru omor deosebit de grav, la 15 ani de închisoare, dar pentru bună purtare a fost lăsat liber după numai 10 ani. Suspectul are rude în satul Costuleni, din judeţul Iaşi, unde l-a cunoscut pe baieţelul de 10 ani. Copilul venea des în casa mătuşii suspectului ca să capete de mâncare. Anchetatorii aşteaptă raportul medico-legal pentru a afla cum a murit copilul găsit fără viaţă în râpă. Până când va fi prins, suspectul - extrem de periculos - umblă liber pe străzi. În 2002, cand a fost prins, criminaliştii i-au conturat un portret înfricoşător. Atunci, barbatul le-a povestit anchetatorilor cu lux de amanunte, absolul senin, cum a omorât-o pe adolescentă.

Reamintim faptul că trupul unui copil de 10 ani a fost găsit într-un sac şi aruncat într-o râpă. Surse din cadrul Poliţiei Iaşi au declarat pentru site-ul mariustuca.ro că băiatul dispăruse de acasă acum patru luni, fiind văzut ultima dată de nişte vecini cărora le-a spus că merge până la o stână, în apropiere. Părinţii au alertat poliţia abia după două săptămâni, când au văzut că băiatul lor nu se mai întoarce acasă. Ancheta, sub coordonarea procurorului, este în desfăşurare. Pe trupul copilului, criminaliştii au găsit urme vizibile de violenţă. Copilul locuia în localitatea Costuleni şi, ultima dată, a fost văzut pe 29 mai, în compania unor indivizi necunoscuţi.

Băiatul de doar zece ani ar fi fost torturat până la moarte

Băiatul de 10 ani din localitatea Covasna a dispărut de acasă încă de la începutul verii. Familia, autorităţile şi zeci de oameni l-au căutat săptămâni la rând. Trupul micuţului a fost descoperit acum din întâmplare de un localnic într-o râpă, scrie bzi.ro. Primele date ale anchetatorilor arată că micuţul a fost torturat până la moarte. Trupul său era înfăşurat într-o pătură şi legat cu sârmă ghimpată.

 Criminalul Larisei Chelaru, eliberat tot pentru bună purtare
 
În anul 2005,  Larisa Chelaru, o fetiţă de 8 ani, a fost ucisă de cel care îi era vecin de bloc.  Criminalul condamnat la 20 de ani de închisoare a fost eliberat condiţionat, după numai 8 ani de detenţie. Iar astăzi este liber. Criminalul Larisei a ieşit din închisoare datorită unei prevederi din Noul Cod Penal, potrivit căreia condamnaţii care au comis o infracţiune până la vârsta 18 ani pot fi transferaţi din închisori în centre educative.  Astfel, în februarie 2014, Robert Ciobanu a fost transferat de la Penitenciarul din Iaşi la Centrul de Detenţie din Tichileşti, iar în luna septembrie, la propunerea Centrului, i-a fost semnat biletul spre libertate, pentru bună purtare.

În prezent, Robert Ciobanu se află în custodia unui consilier al Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi şi nu are parte de prea multe interdicţii.  Are însă interdicţia de a nu se apropia de membrii familiei victimei. În rest, bărbatul ar putea chiar să plece din ţară, dacă doreşte. Tragedia uciderii Larisei Chelaru a fost cu atât mai mare, cu cât tatăl fetei dar şi un taximetrist de 28 de ani suspectat că ar fi ucis-o pe aceasta, s-au sinucis.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră