Monopolul detinut de Schweighofer, in atentia Consiliului Concurentei

08 Mai 2015
Monopolul detinut de Schweighofer, in atentia Consiliului Concurentei
Compania austriaca Holzindustrie Schweighofer este bagata in corzi dupa ce conducerea societatii si-a aratat disponibilitatea de a cumpara lemn taiat ilegal. Mai mult, secretarul de stat al ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Catalin Beciu, a sesizat Consiliul Concurentei in legatura cu o posibila pozitie de monopol pe achizitie de masa lemnoasa a firmei Holzindustrie Schweighofer.

Afaceristii autohtoni din industria lemnului au semnalat o eventuala pozitie de monopol pe achizitiile de masa lemnoasa ocupata de firma austriaca. In urma acestei sesizari, secretarul de stat Catalin Beciu a anuntat Consiliul Concurentei.

Ministrul Gratiela Gavrilescu a anuntat joi ca Directia Generala de Control a Ministerului Mediului a declansat, din ordinul sau personal, un control amplu la compania Holzindustrie Schweighofer prin care se urmareste legalitatea achizitionarii de catre aceasta societate de material lemnos taiat din paduri, iar Garda de Mediu, pe de alta parte, a inceput sa faca un control al calitatii aerului la fabrica de la Rădăuţi, care produce PAL folosind formaldehida.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră