Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie: ”Nu cred că ar rezista cineva care nu face medicină de urgenţă să vadă aşa ceva”

31 Oct 2015
Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie: ”Nu cred că ar rezista cineva care nu face medicină de urgenţă să vadă aşa ceva”
Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, i-a vizitat pe răniţii de la clubul Colectiv aflaţi în spitale.

Ea a văzut 20 de pacienţi, dintre care aproximativ 10 prezentau leziuni oftalmologice foarte grave, aceştia luptându-se pentru viaţă. Dintre aceştia zece, unul este fără nicio şansă, carbonizat, neidentificat.

Mulţi dintre pacienţi au faciesul foarte afectat, şi este greu să îţi dai seama ce vârste au, a declarat Monica Pop pentru mariustuca.ro.

Monica Pop a comparat situaţia de acum cu ceea ce a văzut la cutremurul din 1977, dar atunci leziunile chirurgicale oftalmologice erau fără modificări atât de accentuate.

„Am mai văzut de atunci un singur copil de la tragedia de la Maternitatea Giuleşti, cu centrul feţei deteriorat, dar nu atât de puternic ca la pacienţii de acum”, a mai spus Monica Pop.

Potrivit Monicăi Pop, la IML se află încă 17 cadavre neidentificate.

„Apocalipsa! Incredibil! Fac medicină de urgenţă de atâta timp, dar nu am văzut niciodată ce am văzut astăzi”, a mai spus Monica Pop.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră