Va fi GRAŢIATĂ Monica Iacob Ridzi? Traseul fostului ministru al Tineretului şi Sportului de la prietenia cu Elena Băsescu la Penitenciarul Jilava

06 Iul 2015
Va fi GRAŢIATĂ Monica Iacob Ridzi? Traseul fostului ministru al Tineretului şi Sportului de la prietenia cu Elena Băsescu la  Penitenciarul Jilava
Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a afirmat că cererea de grațiere a Monicăi Iacob Ridzi, aflată la Ministerul Justiției pentru aviz, va urma o procedură de verificare la nivelul Administrației penitenciarelor. Urmează o procedură de verificare la nivelul Administrației penitenciarelor. O să dureze puțin", a afirmat Cazanciuc, duminică, la Palatul de Justiție. Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.  Tiberiu Iacob-Ridzi a depus pe 28 mai la Palatul Cotroceni mai multe documente cu privire la grațierea Monicăi Iacob-Ridzi care însumează aproximativ 2.000 de pagini. 

Monica Ritzi a câştigat consursul de poezie din puşcărie

Pe 11 iunie, Monica Iacob Ridzi- fostul ministru al Tineretului şi Sportului- încarcerată la Spitalul Penitenciar Jilava, a obţinut  premiul al doilea la concursul „Poezie de puşcărie“ la secţiunea ”Poezie femei”, scrie pe Facebook scriitorul Dan Mircea Cipariu, preşedintele juriului. La acest eveniment, fostul ministru al Tineretului și Sportului a purtat proteze la picioare.

„Astăzi am prezidat pentru a şaptea oară consecutiv Concursul Naţional «Poezie de puşcărie» organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). M-a impresionat teribil Monica Iacob Ridzi (premiul doi, la poezie), cu proteze la picioare şi o privire care cutreiera parcă o altă lume. Sper ca preşedintele Iohannis să răspundă favorabil cererii ei de graţiere. Umanitatea e tot ceea ce pare că ne-a mai rămas...", scrie Cipariu pe pagina sa de facebook. „Joi, 11 iunie 2015, Penitenciarul Bucureşti Rahova a găzduit festivitatea de premiere a Concursului Naţional de Creaţie Literară „Poezie de puşcărie". Ajunsă deja la cea de-a VII-a ediție și derulată în perioada martie - mai 2015, competiția literară este organizată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România - Filiala București Poezie, Societatea Română de Radiodifuziune și cu Asociația Euro CulturArt, într-o tradiţie cu semnificaţii multiple pentru fiecare participant şi rezonanţă extinsă la nivelul unităţilor penitenciare“, precizează, într-un comunicat de presă ANP. 
La etapa naţională a concursului, secțiunea poezie au participat 275 de deţinuţi din 32 de penitenciare, cu 474 lucrări, iar la secţiunea povestiri scurte s-au înscris 37 de deținuți, din 16 unităţi penitenciare, cu 51 de creații.

Soţul Monicăi Iacob Ritzi cere graţierea soţiei

Soţul Monicăi Iacob Ridzi, Tiberiu Iacob Ridzi, a anunţat, la sfârşitul lunii mai, că a depus o cerere de graţiere în numele fostului ministru- condamnată definitiv la 5 ani de închisoare pe 16 februarie 2015- document în care au fost invocate atât starea de sănătate a acesteia, cât şi situaţia celor doi copii ai cuplului.

În prezent, pe rolul Tribunalului Ilfov se află un dosar prin care Monica Iacob Ridzi cere să-i fie admisă cererea de întrerupere a executării pedepsei de cinci ani de închisoare, la care a fost condamnatată pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului.

Ritzi vorbea în 2009 despre prietenia cu Elena Băsescu 

În  2009, Monica Ritzi confirma prietenia ei cu mezina preşesintelui.  „Elena Băsescu este una dintre prietenele mele, dar asta nu înseamnă că există vreo legătură între famila mea şi familia Băsescu pentru că eu am prieteni în toată ţara, iar pe Elena Băsescu o cunosc de 12 ani, înainte ca tatăl ei să fie preşedinte", a afirmat Monica Iacob Ridzi în cadrul unei emisiuni de la Realitatae Tv. 


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră