Momentul în care s-a produs accidentul în care a fost implicat primarul Iașiului. Ce spune Chirică despre accident

08 Mar 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Momentul în care s-a produs accidentul în care a fost implicat primarul Iașiului. Ce spune Chirică despre accident

Primarul Iaşului Mihai Chirica a fost implicat sâmbătă noapte într-un grav accident rutier în intersecţia de la Moara de Foc din oraș, relatează Ziarul de Iași.

Din primele informaţii, edilul, care se afla la volanul unui autoturism Ford Ecosport pe strada Toma Cozma, s-a izbit puternic în intersecţie cu un BMW seria 5. Informatiile de la fata locului erau contradictorii sambata seara.

Surse de la fata locului spun ca primarul sustine ca ar fi trecut pe culoarea verde, iar cei din BMW pe galben. Politia a cerut filmarile camerelor video din zona, dar nu are inca un raport oficial. Politia Locala ar fi confirmat celei Rutiere ca filmarile exista.

 

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a scris duminică pe Facebook, după ce a fost implicat într-un accident rutier, că a trecut ''o cumpănă'' şi se bucură că nimeni nu a fost grav rănit.

"Am trecut o cumpănă, în care poţi vorbi despre cât de fragilă este viaţa. (...) Conduc prudent de peste 27 de ani fără niciun incident, nu am lovit şi nu am fost lovit de nimeni. Dar aşa este soarta mă bucur că şi celelalte două persoane din celălalt vehicul nu au păţit ceva deosebit. Sunt tineri, chiar foarte tineri şi nu-i voi părăsi la greu pentru că puteam pleca cu toţii pe un alt destin. (...) PS: Ca sa nu apară dubii testul etilotest a înregistrat 0 pentru amândoi, iar la măsurarea mea celălalt şofer a fost martorul Poliţiei. Vom trece şi peste acest necaz!", se arată în postarea edilului.

 

Accidentul rutier s-a produs sâmbătă seară, la câteva ore după ce Mihai Chirica a fost desemnat candidat al PNL pentru funcţia de primar al municipiului Iaşi.

"Tocmai terminasem evenimentul 'Atipic Beauty', unde cele mai multe femei frumoase erau în scaunul cu rotile din cauza unor accidente de circulaţie. Toate erau triste, dar aveau dorinţa de a merge mai departe. Astăzi e 8 Martie, sigur ar fi vrut să sărbătorească altfel, dar soarta aşa a decis. Ieri puteam fi ca ele, în scaunul cu rotile. Dumnezeu mi-a mai dat o şansă şi-I mulţumesc pentru asta. Toţi suntem bine, nimeni nu e rănit, iar maşinile se pot repara", a mai scris Chirica.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, accidentul rutier s-a produs în jurul orei 22,40.

"Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit faptul că în intersecţia Moara de Foc din municipiul Iaşi a avut loc o coliziune între două autoturisme, iar în urma coliziunii trei persoane au fost rănite. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, stabilindu-se faptul că nu se aflau sub influenţa alcoolului", a precizat IPJ Iaşi.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a modului de producere a evenimentului rutier şi pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PNL Iaşi a aprobat, sâmbătă, candidatura lui Mihai Chirica la funcţia de primar al municipiului Iaşi, precum şi candidatura ministrului interimar al Mediului, Costel Alexe, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Cele două candidaturi mai trebuie să fie validate în Biroul Politic Naţional al PNL. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră