Moartea poliţistului Bogdan Gigină a ajuns subiect în Washington Post

26 Oct 2015
Moartea poliţistului Bogdan Gigină a ajuns subiect în Washington Post
Agenţia de presă Associated Press a difuzat o informaţie despre sutele de protestari de la Bucureşti care au ieşit duminică pe străzi pentru a-şi exprima furia în legătură cu condiţiile în care şi-a pierdut  viaţa poliţistul Bogdan Gigină. Informaţia a fost preluată de cotidianul american Washington Post şi face, evident, referire şi la ministrul de Interne Gabriel Oprea, în coloana oficială a căruia se afla poliţistul în momentul în care s-a produs accidentul care i-a fost fatal.

Ştirea aminteşte şi faptul că preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut premierului Victor Ponta şi ministrului Gabriel Oprea să clarifice urgent situaţia, în timp ce sutele de protestatari solicitau în stradă demisia lui Oprea.

Reamintim că sute de persoane au participat, duminică, la un marş organizat în Bucureşti, în semn de solidaritate cu familia poliţistului Bogdan Gigină, care a murit  în timp ce se afla în misiune într-o coloană oficială a ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

Protestatarii – care au răspuns unor apeluri de pe reţelele de socializare – au cerut demisia demnitarului. Aceeaşi măsură a fost solicitată şi de patru organizaţii neguvernamentale.

Tot duminică, la Cluj, motocicliştii au organizat un marş de comemorare a poliţistului Bogdan Gigină, după ce sâmbătă a avut loc o manifestare similară în Bucureşti.

Pe de altă parte, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual consideră că responsabilitatea juridică pentru decesul subinspectorului de poliţie Bogdan Gigină nu trebuie aruncată asupra ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră