“Nu plecăm până nu plecați” (VIDEO - GALERIE FOTO)

03 Noi 2015
“Nu plecăm până nu plecați” (VIDEO - GALERIE FOTO)
“Nu plecăm până nu plecați”, “Asasinii”, “Ieșiți din casă dacă vă pasă”, “Demisia” au fost principalele scandări în această seară. Clienții protestului – Primarul sectorului 4, Piedone, vinovat în opinia protestatarilor pentru tragedia din Club Colectiv dar și Ministrul Gabriel Oprea și Premierul Ponta. Mitingul anunțat pentru Piața Universității s-a transformat în această seară într-un marș către Guvern, după ce protestatarii de la Fântână au ocupat carosabilul. 

Pe drumul spre Piața Victoriei protestatarii au primit și susținerea șoferilor (celor care veneau pe sensul opus) care claxonau. La un moment dat în trafic a apărut o mașină de pompieri, care a fost aplaudată.

În Piața Victoriei s-au strâns peste 10.000 de persoane, 13.000 sau chiar 15.000 după alte surse. 









UPDATE



Manifestanții adunați marți seară în Piața Victoriei au pleacat spre Ministerul Afacerilor Interne. Piața Victoriei a fost deblocată și redată circulației rutiere.
 
În fața sediului MAI, dar și pe tot traseul de la Piața Victoriei la Piața Revoluției, manifestanții au fluturat drapelul României și au scandat, între altele, "Demisia" și "Colectiv".

UPDATE
 
Manifestanții ajunși marți seara în fața Ministerului Afacerilor Interne, dar și cei care continuau să vină de pe Calea Victoriei s-au așezat în genunchi și au ținut un moment de reculegere.

UPDATE

 
Cei aproximativ 15.000 de manifestanți care protestează în Capitală au ajuns marți seara la Palatul Parlamentului.


Câțiva dintre aceștia au sărit gardul în curtea Palatului Parlamentului, însă ulterior au revenit asupra gestului, la insistențele forțelor de ordine, dar și la sfatul celorlalți manifestanți.

Protestatarii se îndreaptă spre Primăria sectorului 4, pentru a cere demisia primarului Cristian Popescu-Piedone. În continuare se protestează pașnic, fără incidente. Manifestanții sunt însoțiți de jandarmi și de ambulanțe. Protestatarii cer demisii pentru tragedia din clubul Colectiv, soldată cu 32 de morți. Aceștia scandează: ''Vrem dreptate'', ''Corupția ucide''.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră