Mircea Băsescu, la un pas de libertate

19 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Mircea Băsescu, la un pas de libertate

Fratele fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare, poate fi liberat condiţionat, a hotărât, în această săptămână, Judecătoria Medgidia, scrie News.ro. 

Decizia instanţei nu este definitivă şi a fost atacată de procurorii DNA la Tribunalul Constanţa, adaugă sursa citată.

Mircea Băsescu a depus cererea de eliberare condiţionată la Judecătoria Medgidia la 9 februarie, iar instanţa a decis ca termenul de judecată să fie la 2 martie. Băsescu a cerut o preschimbare a termenului de judecată, care i-a fost admisă, astfel că dosarul s-a judecat la 16 februarie.

Joi, instanţa a admis propunerea de eliberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă. Astfel, Mircea Băsescu poate fi eliberat condiţionat, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză, a decis Judecătoria Medgidia.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016. În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră