Mircea Băsescu cere eliberarea condiționată

04 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Mircea Băsescu cere eliberarea condiționată

Reamintim că în 16 iunie judecătorii Curții de Apel Constanța au decis printr-o sentință definitivă, ca Mircea Băsescu, condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, cauză în care sunt implicați membri ai familiei lui Bercea Mondial, să își ispășească pedeapsa.

Magistrații au dispus ca și Marian Căpățână să își execute condamnarea, în același dosar, de 3 ani de detenție pentru complicitate la trafic de influență.

Fratele lui Traian Băsescu a fost condamnat pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi primit bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa pe interlop din pușcărie.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în cauză, cu scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Mircea Băsescu a fost încarcerat în luna iunie la Penitenciarul Poarta Albă.

În data de 28 septembrie, Comisia de liberări condiționate din Penitenciarul Poarta Albă a acceptat și a propus liberarea deținutului Mircea Băsescu, decizia finală urmând să fie supusă girului magistraților Judecătoriei Medgidia în data de 13 octombrie.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră