Ministrul tehnocrat al Muncii despre cazul Bodnariu:„simple măsuri de disciplină“

29 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Ministrul tehnocrat al Muncii despre cazul Bodnariu:„simple măsuri de disciplină“


„Nu știu dacă despre duritate este vorba. Eu aș numi mai degrabă disciplină, să știți, nu neapărat duritate. O rigoare și o disciplină”, a spus ministrul Muncii, potrivit Digi24. Ana Costea a mai spus că din punctul său de vedere, democrația înseamnă respectarea instituțiilor statului.  „Eu zic că în general în întreaga activitate, pentru că democrația, cel puțin în concepția mea, nu înseamnă haos, că oricine face ce vrea, ci înseamnă disciplină, rigoare și respectarea instituțiilor statului. Eu asta mi-aș dori”, a mai spus ministrul muncii.

Avocatul Poporului, sesizat din oficiu în cazul Bodnariu 

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul celor cinci copii români preluați de la părinții lor de către autoritățile de protecţie a copilului din Norvegia şi a cerut clarificări Ombudsman-ului Național și Ombudsman-ului Copilului din această ţară. Marius Bodnariu, cetățean român, şi Ruth Johanne Bodnariu, cetățeană norvegiană, sunt stabiliți în Norvegia de aproximativ 10 ani şi au împreună cinci copii.

În 16 noiembrie 2015, Protectia Copilului (Barnevernet) a luat cele două fețe de la școală, fără informarea părinților. Câteva ore mai târziu, funcționarii de la Protecția Copilului au venit la domiciliul familiei Bodnariu și, în lipsa tatălui care se afla la serviciu, au preluat cu forța și pe cei doi băieți ai familiei, lăsând-o pe mama cu mezinul de trei luni. A doua zi, 17 noiembrie 2015, față de familie s-a mai luat o măsură, susceptibilă de a fi abuzivă. Reprezentanții Protecției Civile s-au prezentat la reședința familiei, însoțiți de patru polițiști, fără niciun document oficial și au luat copilul de trei luni, declarând că mama este periculoasă. Pe de altă parte, tatăl a fost arestat sub acuzația de 'abuz asupra copilului'.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră