Ministrul Muncii, Ana Costea, a demisionat

14 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ministrul Muncii, Ana Costea, a demisionat

“Am acceptat astăzi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile. În perioada imediat următoare voi înainta domnului Președinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcția de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Demisia ministrului muncii vine pe fondul scandalului creat de proiectul ordonanţei de urgenţă privind salarizarea bugetarilor. Acest proiect a fost discutat cu partenerii sociali, înainte de a intra pe agenda Guvernului.

Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel Alfa, a declarat marţi, la finalul discuțiilor de la Ministerul Muncii, că ministrul de resort, Ana Costea, și-a asumat răspunderea de a retrage în mod oficial proiectul de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea bugetarilor.

Sindicaliştii spuneau că retragerea proiectului este un pas pentru rezolvarea problemelor de salarizare existente în sectorul bugetar, pe care actul normativ nu ar fi făcut decât să le accentueze. Leonard Bărăscu, de la CNSRL Frăţia, adăuga că ministrul Muncii a lăsat impresia că va demisiona curând.

Ieri, Guvernul a retras proiectul de ordonanţă. Purtătorul de cuvânt al Executivului a explicat că scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017. "Nu vom continua cu acest proiect de ordonanţă de urgenţă. (...) Scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, este singurul nostru scop, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017 pe care ni le permitem", a declarat miercuri Dan Suciu.

El a mai spus că discuţiile pe legea salarizării vor continua "cu sau fără doamna Costea". Suciu a mai spus că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, dar nu a primit un răspuns clar. Conform purtătorului de cuvânt, toți miniştrii sunt în proces de evaluare. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră