Un ministru turc AVERTIZEAZĂ România: Aveți mare grijă cu școlile organizației teroriste FETO. Este posibil să se întâmple și aici

18 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Un ministru turc AVERTIZEAZĂ România: Aveți mare grijă cu școlile organizației teroriste FETO. Este posibil să se întâmple și aici

"Vă spun cu toată sinceritatea să aveţi mare grijă cu şcolile organizaţiei teroriste FETO, este posibil să se întâmple peste ceva vreme şi aici ce s-a întâmplat în Turcia. Noi am trăit asta nu dorim să treceți prin ce am trecut noi. Eu cred că România va acționa cum consideră că este corect. Această organizație are școli în foarte multe țări și vă pot spune că deja guvernele unor state precum Azerbaidjan, Uzbekistan, Pakistan, Kazahstan, Iordania și Somalia au preluat controlul asupra acestor instituții de învățământ", a declarat ministrul turc într-o conferință la București, potrivit actmedia.eu.

Potrivit lui Lutfi Elvan, organizația controlată de Fethullah Gulen este foarte periculoasă, are mai multe fețe, este aparent "pașnică și inocentă", dar practică un tip de islamism distorisionat.

Oficialul turc spun că aceste școli "racolează" copii începând cu vârsta de cinci ani, uneori chiar copii ai unor demnitari înalţi, în care investesc foarte mult, ca apoi să-i plaseze în instituţii publice.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, ministrul turc a mulțumit autorităților din România pentru poziția pe care au avut-o pentru susținerea democrației din Turcia și a statului turc încă din momentul producerii tentativei de lovitură de stat.

Oficialul turc a ținut să precizeze că poporul nu este divizat, că sprijină democrația și că nu este afectat de instaurarea stării de urgență timp de trei luni, în care cei care au participat la puci urmează să fie eliminați complet din structurile în care activează.

În plus, ministrul turc a explicat că economia nu a fost afectată de acest puci, fapt demonstrat de indicatorii macroeconomici.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră