Ministerul francez de Externe transmite condoleanţe: Franţa este alături de România şi poporul român

02 Noi 2015
Ministerul francez de Externe transmite condoleanţe: Franţa este alături de România şi poporul român
Ministerul francez al Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale a transmis un mesaj autorităţilor din România, dar şi poporului român, referitor la tragedia care a avut loc vineri seară la clubul Colectiv din Bucureşti.

Ministerul reaminteşte că incendiul mortal din acest club s-a soldat cu moartea a 30 de persoane şi rănirea altor 140.

“Transmitem condoleanţele noastre familiilor victimelor.

În aceste momente dificile, Franţa este alături de autorităţile din România şi de poporul roman”, se arată în mesajul ministerului francez.

Reamintim că ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, a declarat duminică în fața Club Colectiv, că în cursul serii va veni o echipă de medici specialiști din Franța, care să ajute doctorii români care tratează victimele incendiului ce a izbucnit în clubul bucureștean vineri.

Ambasadorul a adus un omagiu victimelor incendiului, duminică seară, alături de mii de persoane care au venit în fața localului cu flori și lumânări.

El a anunțat că în cursul serii va veni la București o echipă medicală cu cei mai buni experți în tratarea arsurilor. Este vorba de medicul Vincent de Broucker și profesorul Marc Chaouat.

„Aș vrea să îmi exprim cele mai sincere condoleanțe pentru această tragedie. A fost o adevărată tragedie. Îmi amintesc solidaritatea României când am avut loc atentatul la Charlie Hebdo și aș vrea să demonstrez azi solidaritatea noastră. Am fost frapat și am admirat ce au făcut cei de la SMURD, medicii și polițiștii și toată lumea mobilizată și domnul secretar stat Raed Arafat și domnul Bănicioiu. Eu cred că s-a făcut tot ce putea și a fost o mobilizare extraordinară”, a spus ambasadorul Franței la București.

În semn de solidaritate și de compasiune cu poporul român și familiile victimelor, drapelele au fost coborâte în bernă la Ambasada Franței, în toate sediile Institutului Francez din România, precum și la Liceul Francez din București, pe durata celor trei zile de doliu național.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră