Ministerul Educației propune creșterea salariilor profesorilor debutanți cu 70%

20 Aug 2015
Ministerul Educației propune creșterea salariilor profesorilor debutanți cu 70%
Ministerul Muncii a primit de la Ministerul Educatiei un proiect de lege care prevede o crestere de 70% a salariilor profesorilor debutanti dar si o crestere a veniturilor sefilor de lucrari si a lectorilor din invatamantul universitar.

"Este vorba de un proiect pe marginea legii salarizării. Această creștere de 177 % este un maxim care se propune pentru lectorii și șefii de lucrări din învățământul universitar deoarece aceștia aveau salarii foarte mici apropiate de cele debutanților. Altfel pentru preuniversitar și universitar propunerea de salarizare pleacă de la un minimum de circa 70 % care se acordă debutanților și din învățământul universitar și preuniversitar", a declarat ministrul Sorin Campeanu.

Totodata acest proiect mai prevede sporul de mediu rural dar mediu izolat intre 5 si 20%,spor de 15% pentru invatamantul special dar 10% pentrub orele de dirigentie.

Toate aceste propuneri vin in contextul in care decizia de crestere a salariilor angajatilor din invatamant cu 25% a declansat o avalansa de cresteri solicitate de sectorul bugetar. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră