Ministerul Educației, anunț de ultimă oră despre elevii scutiţi medical

28 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Ministerul Educației, anunț de ultimă oră despre elevii scutiţi medical

Astfel, potrivit reprezentanților ministerului, elevii scutiţi de efort fizic au obligaţia de a fi prezenţi la orele de educaţie fizică şi sport, iar absenţele la aceste ore se trec în catalog.

"Elevii scutiţi de efort fizic au obligaţia de a fi prezenţi la orele de educaţie fizică şi sport, iar absenţele la aceste ore se trec în catalog. Profesorul de educaţie fizică şi sport consemnează în catolog, la rubrica respectivă, «scutit medical în semestrul» sau «scutit medical în anul şcolar», specificând totodată documentul medical, numărul şi data eliberării acestuia", spune Ministerul Educaţiei.

Elevilor scutiţi medical nu li se acordă calificative/note şi nu li se încheie media la această disciplină în semestrul sau în anul în care sunt scutiţi medical.

Ministerul mai precizează că pentru integrarea în colectiv a elevilor scutiţi medical, cadrul didactic le poate atribui sarcini organizatorice: arbitraj, cronometrare, măsurare, înregistrarea unor elemente tehnice, ţinerea scorului, etc.

Elevii nu sunt obligaţi să vină la orele de educaţie fizică şi sport în echipament sportiv, dar trebuie să aibă încălţăminte adecvată pentru sălile de sport.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră