Ungureanu îşi începe mandatul la SIE cu o mărire de salariu

08 Iul 2015
Ungureanu îşi începe mandatul la SIE cu o mărire de salariu
Noul şef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost învestit astăzi în funcţie, în prezenţa preşedintelui Iohannis şi a consilierilor prezidențiali Dan Mihalache și Ion Oprișor. Prima zi din noul mandat în fruntea SIE a fost cu noroc pentru Ungureanu. Învestirea lui în funcţie s-a făcut în acceaşi zi în care Guvernul a decis majorarea salariilor şefilor serviciilor de informaţii începând cu luna august.

Astfel, conform actului normativ aprobat de Guvern, șefii de servicii de informații — SRI, SIE, STS și SPP — vor avea o indemnizație lunară de 19.055 de lei brut, suma netă pe care urmează să o încaseze fiind de 13.365 de lei.

La ceremonia de învestitură care a avut loc la sediul SIE, președintele Klaus Iohannis a subliniat poziţia importantă a Serviciului de Informaţii Externe în recent adoptata Strategie Naţională de Apărare a Țării, mai ales în contextul modificărilor geopolitice rapide din regiune.

Şeful statului a precizat, totodată, conform unui comunicat al Preşedinţiei, că SIE se află în prima linie a frontului împotriva provocărilor neconvenționale din afara granițelor, de aceea trebuie să-şi consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se referă la evaluare strategică, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie în momente de criză întemeiată pe informație reală, exactă şi la timp.

Iohannis a mai spus că rolul Serviciului este important şi din perspectiva relaţiilor şi cooperării euroatlantice şi internaţionale, unde prin contribuţiile specifice şi-a dovedit eficiența în domeniul analizei strategice şi în promovarea multiplelor interese naţionale.  

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră